Élet-Stílus

Bárki Dagobert bácsinak érezheti magát

Egy svájci aukciósháznál szinte bármi kalapács alá kerülhet, a magánrepülőtől a saját szigetig sok mindent árvereztek már, de ez most valami egészen más.

Mert most a JamesEdition-nél bárki megvalósíthatja Dagobert bácsi álmát, ugyanis vehet magának egy saját páncéltermet, rengeteg kézzel faragott széffel és még több pénzzel.

A páncélteremről azt kell tudni, hogy 1912-ben építették, igazi építészeti műremek, már így önmagában is, arról nem is beszélve, hogy mind az 1619 trezorhoz megvannak a kulcsok is. Ha én venném meg – amire igen kicsi az esély –, akkor biztos, hogy kölcsönadnám Steven Spielbergnek, használja csak nyugodtan Indiana Jones, az árban pedig meg tudnánk egyezni, ebben biztos vagyok.

De ez még mind semmi! A páncéltermet nem üresen árverezik el, mert az nagyjából olyan lenne, mintha karácsonyra csak egy igényes csomagolópapírba hempergetett üres Rolex-dobozt kapnánk. Jár hozzá nyolcmillió darab svájci ötcentes is, ami tizenöt tonnányi pénz, tovább fokozva a matematika rejtelmeit, hat köbméternyi apróról beszélünk.

Ha saját költségre veszünk hozzá még egy háromfokú szobalétrát is, ez nagyjából hétezer forint ráfordítás, ennyi talán belefér – sajnos sokkal magasabb nem fér be –, már mehet is a Dagobert bácsizás. Hogy az mi? Fejest ugrani egy rakás pénzbe. De ha a leendő vevő lebontja a tetőt, akkor mehet az igazi fejesugrás is.

Ezzel azonban vigyázzunk, veszélyes mutatványról van szó. Bizonyíték erre a Family Guy ügyetlen családfője, Peter Griffin is, aki nyakát törte a próbálkozás során. Ennyit nem ér az egész, ha vélhetően kifizetünk egy rakás pénzt ezért a szép kis páncélteremért, akkor már okosan használjuk.

Ha senki többet harmadszor, akkor én elkezdek rá félretenni. Vagy írok a Jézuskának.

Ők nem tudni, hogy mit csinálnak, talán a svájci télre készülnek így fel, de ez az a páncélterem, benne a rengeteg apróval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik