Élet-Stílus

Programozott partner indiszkrét rokonok ellen

Virtuális barátnő felel a kellemetlen kérdésekre.

„És neked fiacskám, van kislány a láthatáron? Te sem leszel már fiatalabb!” – amennyire jellemző, annyira rettegett mondat ez, általában nagynénik, nagymamák, keresztanyák vagy távoli nőrokonok szájából hangzik el. Legközelebb a karácsonyi családi vendégeskedések nyújtanak kiváló alkalmat a kérdezősködésre. Ha minden jól megy, a rokonok indiszkrétsége utoljára fog zavarba hozni bárkit.

A tervek szerint 2014 januárjában indul az invisiblegirlfriend.com – számol be róla a Dangerous Minds. A „láthatatlan barátnő”-szolgáltatást a világháló és a közösségi média rohamos térnyerése teszi lehetővé. A lényeg, hogy a magányos uraknak kreálnak egy valódinak tűnő, csak éppen máshol tartózkodó barátnőt. Három különböző csomagot választhatnak, „még ismerkedünk”, „kezd komollyá válni a dolog”, és „majdnem eljegyeztem”.

A különböző barátnőcsomagok mind eltérő szolgáltatásokat nyújtanak. A legdrágább és legkomolyabb kamubarátnőnek folyamatosan frissülő profilja van a közösségi oldalakon, hogy kapcsolatban van, személyre lehet szabni, lehetőség van arra is, hogy a kedves vevő magának állítsa össze találkozásuk történetét, illetve egy ügyes kis alkalmazás segítségével még valódi telefonbeszélgetéseket is le lehet vele bonyolítani, amikor a nagymama hallótávolságon belül van. Így már attól sem kell félni, hogy becsörög a mobil, miközben éppen azt búgjuk bele, hogy „én is téged, kicsim!”.

Az internet egyébként számos lehetőséget rejt magában a békés, boldog párkapcsolat hatásos megjátszására. Egy kétségbeesett, ám roppant kreatív japán úr például a nem létező barátnős selfie (önarckép) művészetét fejlesztette tökélyre. Egyik kezén ugyanis pirosra lakkozta a körmöket, azzal eteti saját magát, lefotózza, és máris kész a nem látható, ám a kép mögött kétségtelenül létező barátnő képzete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik