Élet-Stílus

Krokodillal injekciózta a nemi szerveit

A 17 éves, mexikói lány a húsevő drogként elhíresült szertől kapott súlyos fertőzést.

Úgy tűnik, hogy a rettegett, orosz származású utcai drog, a krokodil, az amerikai kontinensen már nem csak az Egyesült Államokban, de Mexikóban is egyre nagyobb gondot okoz. Legutóbb a napokban egy alig 17 éves lányt vittek kórházba a mexikó Jalisco megyében, aki – vélhetően a drogtól – olyan súlyos fertőzést kapott, hogy rohadni kezdett a nemi szerve.

José Sotero Ruiz Hernandéz, Mexikó Nemzeti Migrációs Intézetének tisztje lemondta, a Puerto Vallarta-i lány beismerte, hogy súlyos drogfüggő, és hogy két hónapja óta krokodillal injekciózza magát. Eközben az őt kezelő orvosok megállapították, hogy a lány nemi szervének fertőzését nem szexuális úton terjedő betegség okozta. „Nagy a valószínűsége, hogy a piszkos tűktől, és a szennyezett drogtól kapta” – tették hozzá.

A fiatal lány elmondta azt is, hogy a veszélyes szert, amit legelőször Oroszországban állítottak elő a heroin olcsóbb változataként, gyakorlatilag mindenhol kapni. A krokodil, amit összetört kodeintablettákból (ami a morfiumhoz hasonló fájdalomcsillapító) és otthoni vegyszerekből főznek, a vizsgálatok szerint tízszer olyan erős, mint a heroin. Az utcai drog azonban károsítja az érrendszert, vagyis rohasztani kezdi a húst. Erről a tulajdonságáról kapta a „húsevő drog” nevet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik