Élet-Stílus

Mit jelentenek az álmaink?

alvás (alvás, )
alvás (alvás, )

Álmodta már, hogy repül, hogy üldözik, vagy épp azt, hogy a szerette meghal? Itt a magyarázat.

Míg az emberek egy részét az álmok teljesen hidegen hagyják és ügyet sem vetnek rájuk, akadnak olyanok is, akiknek ezek a megmagyarázhatatlan képek az egész napjukat meghatározzák. Pláne, ha valami olyat álmodtak, ami eltér a szokványostól.

Egy példa, ami biztos önökkel is előfordult már: azt álmodja, hogy elveszít valakit az életéből, és az álomban azzal a tudattal jár-kel, tesz-vesz, hogy ez a valaki, vagy valami nagyon hiányzik. Aztán hirtelen felébred, és megnyugszik, hogy csak egy álomról volt szó, a rossz érzés mégis egész nap megmarad.

Nos, ezeket a felkavaró álmokat próbáljuk most meg értelmezni az Oh Carrie blog segítségével:

Ajtók

Az ajtó kijárat és bejárat is lehet – csak nézőpont kérdése. Az életünkben végbemenő változásokat jelenítik meg. Ezek lehetnek kézzel foghatóak, mint például egy új állás, új otthon, de lehet egy új kapcsolat kezdete is. A bejáratok legtöbbször új lehetőségeket jelentenek. A kijáratok életünk egyes korszakainak végét is jelölhetik, amit le kell zárnunk magunkban. Egyes nézetek szerint a kifelé nyíló ajtók hathatósabb önkifejezésre szólítanak fel bennünket, míg a befelé nyílók mély önvizsgálatra.

Betegség

Testünk általában énünket jelképezi, ezért az álmunkban fellépő betegségek vagy sérülések igazából a személyünket érintik. A horzsolások és vágások érzelmi ütközések, gennyesedő és elmérgesedő problémák, a daganatok feloldhatatlan érzelmi gócok szimbólumai lehetnek, a vakság pedig arra utal, valamit nem látunk vagy nem akarunk látni. De előfordulhat, hogy egyszerűen csak fejfájással feküdtünk le aludni, és a fájdalom álmunkba is beszűrődik.

Éber álom

Amikor alvás közben valaki tudatában van annak, csak álmodik: felismer egy fantasztikus elemet (pl. tud repülni), vagy felismeri az álmodás érzését. Az éber álmot látók erősebb egyéniséggel és nagyobb tehetséggel rendelkeznek. Számos terapeuta az ember belső lénye fejlődéséhez vezető út lényeges elemének tekinti – alkalmat ad arra, hogy máshogy reagáljunk, mint egyébként tennénk. Ahelyett például, hogy elmenekülünk álombéli üldözőnk elől, szembefordulhatunk vele.

Munka

Álombéli munkánk megmutathatja, mit akarunk valójában az élettől. Ha ekkor is valódi munkánkról álmodunk, munkánkkal kapcsolatos szorongásaink, feszültségeink kapnak teret álmunkban – valamit nem fejeztünk be, képtelenek vagyunk megoldani. Ha az álmunkban végzett munka nem valós állásunk, az jelenthet helyzetünkkel való elégedetlenséget. Ha ez a munka monoton, az kishitűségünkre utalhat.

Pénz

Figyelje meg, álmában honnan jön a pénz, hogyan és mihez kezd vele – ez sokat elárul az élethez való hozzáállásáról. Előfordul, hogy a kapcsolatokat jelképezi: ha váratlanul kapjuk, gyermekünk fog születni, ha találjuk, nagy hozománnyal kecsegtető házasság van kilátásban, ha elveszítjük, valaki érdemtelenre pazaroljuk szeretetünket. A pénz rangot és hatalmat is jelent.

Még többet szeretne tudni, olvassa  a folytatást az Oh Carrie blogon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik