Élet-Stílus

Gigantikus mézeskalácsházat építettek 7200 tojásból

A világrekorder sütiházban egy egész család kényelmesen ellakhat.

Egy tonna vaj, 7200 darab tojás és ezen kívül még több száz kiló barna cukor és liszt kellett ahhoz, hogy elkészüljön egy különleges karácsonyi mézeskalács az Egyesült Államok legnagyobb államában, Texasban. A készítőknek egyébként nem csak véletlenül szaladt meg a kezük a hozzávalókat illetően, a hatalmas építménnyel, amiből állítólag csak a közmű hiányzik, céljuk volt: szerették volna megdönteni a világ legnagyobb mézeskalácsházára vonatkozó, 2006-os Guinness rekordot.

Bill Horton, az építkezést szervező és végrehajtó texasi hagyományőrző klub vezetője elmondta, a házikót egy hónapon keresztül építették szorgalmasan, ám a művelet korántsem volt zökkenőmentes. A szokatlanul enyhe, párás idő nagyon megnehezítette az építők munkáját, a mézeskalácsdarabok ugyanis emiatt nehezen ragadtak egymáshoz. Ám még ennél is nagyobb gondot jelentettek a méhek, akiket ezreivel csábított a cukros építőanyag.

A ház ennek ellenére elkészült, a hagyományőrző klub pedig úgy döntött, megnyitja a közönség előtt és egy jó cél szolgálatába állítja. Az érdeklődőket belépő fejében engedik a ház belsejében is körülnézni, az így befolyó összegből pedig a közeli kórház traumarészlegét támogatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik