Élet-Stílus

Életre szóló barátságot kötött a megkínzott oroszlán, a tigris és a medve

Alig pár hónaposan mindhármukat megkínozták, ám ami azóta történt velük az ön szívét is megmelengeti.

A három állatot, akik mindössze két hónaposak voltak, amikor összekerültek, életveszélyes állapotban vette gondozásba a Noah’s Ark állatmenhely. Baloo, az amerikai feketemedve, Shere Kan, a bengáli tigris és Leo az afrikai oroszlán addig egy drogdíler kertjében tengette mindennapjait rettenetes körülmények között. A „gazdi”, aki csupán kedvtelésből vásárolta meg az egzotikus állatokat, nem foglalkozott szerzeményeivel, éheztette őket és a sérüléseiket se látta el.

Miután az elhanyagolt sebek és az éhezés már-már az állatok életét veszélyeztette, közbe lépett a menhely és végül magához vette őket. A három állat közül Baloo sérülései voltak a legsúlyosabbak: a nyakára tekert lánc ugyanis olyan mélyen belevájt a húsába, hogy azt már csak műtéti úton lehetett eltávolítani. Miután a három állat megérkezett a georgiai menhelyre, Baloon sikeresen elvégezték a műtétet, majd visszaengedték Leohoz és a Shere Kanhoz.

A hosszú, kínzással és keserűséggel teli évek alatt a három állat egymás társaságában talált vigaszt, így a menhely is hamar rádöbbent, hogy kínzás lenne szétválasztani őket. „Igen, könnyen megtehettük volna, hogy szétválasztjuk őket” – mondta a menhely vezetője a Telegraph című brit lapnak, aztán hozzátette, mivel a csapat egy családként érkezett hozzájuk, úgy látták az a helyes, ha egy kerítésen belülre kerülnek.

Az állatok állapota azóta sokat javult, gondozóiknak pedig arra is lehetősége volt, hogy csodás képeken örökítsék meg a három jó barát mindennapjait. Íme egy kis válogatás:


Elválaszthatatlan hármas –
Képek forrása: Noah’s Ark Sanctuary

És íme, egy megható videó a mindennapjaikról:

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik