Élet-Stílus

Egy szék se fér a világ legkeskenyebb házába

A kínai építészek egy híres amerikai épületet próbáltak lemásolni. Kevés sikerrel.

Szinte biztosak vagyunk benne, hogy már önök is láttak olyan amerikai filmet, amiben – ha mást nem legalább egy kép erejéig – feltűnt a híres, háromszögalapú, Flatiron épület, vagy más néven Fuller épület:


Az eredeti háromszög épület – Kép forrása: Wikipédia

Az Ötödik sugárút és a Broadway sarkán található épület építését 1902-ben fejezték be és a maga 82 méteres magasságával akkoriban New York egyik legmagasabb épülete volt.

Nos, Kínában néhány éve úgy tűnik eldöntötték, hogy lemásolják a Manhattan jelképé vált vasaló épületet és lakóházat csinálnak belőle. Megtervezték, felépítették és át is adták a lakóknak a zsúfolt Sanghai kellős közepén, a Ningbo Roadon, és mindeközben csak egy dolgot felejtettek el, hogy a pengevékony élű épületben valakik majd lakni fognak…

Kép forrása: Daily Mail

A kínai háromszögépület csúcsában, a világ legkeskenyebb lakásaiban ez azonban szinte lehetetlen. A falak olyan közel vannak egymáshoz, hogy a lakók az ablak elé még egy széket se tudnak beállítani. Nem is csoda, hogy néhányan úgy orvosolták a problémájukat, hogy beüvegezték és beépítették az erkélyt, hogy ezzel is valamennyi teret nyerjenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik