Élet-Stílus

Hátrahagyta haldokló gyermekét, hogy megmentse a többieket

Hős lett az asszonyból, aki miután lezuhant a gépe kilométereket gyalogolt segítségért.

A Cessna 208 típusú kisgép, amin Melanie Coffee kisfiával és további nyolc utassal egy mindössze tíz perces utat igyekezett megtenni az alaszkai Bethel és a St. Mary nevű falu között, hóviharba keveredett és a rossz látási viszonyok miatt végül lezuhant.

A balesetben többen is életüket vesztették: a gép 68 éves pilótája, Terry Hansen és az utasok közül egy középkorú házaspár, a 65 éves Richard Polty és a felesége, Rose. Rajtuk kívül életét vesztette Melanie Coffee öt hónapos kisfia, Wyatt is, aki a baleset bekövetkeztekor édesanyja ölében ült. A többiek túlélték ugyan a zuhanást, ám a sérüléseik olyan súlyosak voltak, hogy egyikük sem tudott volna segítséget hívni. A helyszínre érkezett mentőcsapat elmondása szerint, a sérültek javarészt fejsérüléseket és csonttöréseket szenvedtek a becsapódáskor.


Kép forrása: Facebook

A 25 éves Melanie könnyebben sérült, a baleset után kétségbeesetten próbálta újraéleszteni súlyosan sérült gyermekét. A fiatal nőnek és 32 éves párjának, Keith Andrew-nak – aki aznap nem utazott a gépen – Wyatt volt az első gyermeke, akit imádtak. Amikor Melanie ott állt haldokló gyermeke mellett, a mobiltelefonján pedig képtelen volt segítséget hívni, fájdalmas döntést hozott: gyalog indult útnak, hogy segítséget szerezzen a lezuhant repülő utasainak.

Több kilométert gyalogolt a ködben, az üvöltő szélben, mire belebotlott a segítségükre induló mentőcsapatba – akiket a közelben élők értesítettek a lezuhant repülőről. Melanie utolsó erejével visszavezette a csapatot a repülőgéphez. A túlélőket, köztük a megtört Melaniet végül sikerült az anchorege-i kórházba szállítani, még lábadoznak.


Kép forrása: Wikimedia Commons

A helyi alaszkai falvakat megrázta a tragédia, ám mint mondják, még a legzordabb téli időben is kénytelenek a repülést választani, a falvakat ugyanis meredek hegyi utak választják el egymástól, amit autóval csak több óra alatt lehetne megtenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik