Élet-Stílus

Tokió: csillagos ötös

étterem (étterem)
étterem (étterem)

A japán fővárosban van a világ legtöbb három Michelin-csillagos étterme.

Megjelent a legfrissebb tokiói Michelin-kalauz, amelyből kiderül, bár a tavalyi 14 helyett idén „csak” 13 három csillagos étterem működik, a japán főváros még így is lekörözi a többi metropoliszt.

A távol-keleti ország fővárosa már ötödik éve szorítja maga mögé Párizst, amelynek jelenleg tíz három Michelin-csillagos étterme van.

A tokiói Michelin-kalauz étteremlistájának élén ezúttal is a japán konyha kivételesnek ítélt szentélyei találhatók, kivételt csak két francia étterem, a Joel Robuchon és a Quintessence képez.

Az egyetlen hely, amely kiesett a háromcsillagos éttermek köréből, a tempura ételeiről híres Nanachome Kyoboshi, amelynek – legalábbis egy időre – be kell érnie két csillaggal.

A Tokiót, Jokohamát és Sonan partvidéki területeit magában foglaló 2014-es kalauzban megőrizte viszont legmagasabb besorolását Fudzsiszava város Koan nevű étterme, amely mintegy 45 kilométerre fekszik a fővárostól.

Ötvenöt a kétcsillagos éttermek száma, ez kettővel több a 2013-as évinél. Egy Michelin-csillagos helyből 175 szerepel a kötetben, vagyis ugyanannyi, mint idén.

A japán főváros és vonzáskörzete éttermeiről hét éve jelent meg az első kalauz, amely a hozzávetőleg 30 millió helyi lakos mellett a Japánba érkező turistáknak szolgál elsősorban hasznos információkkal.

A Michelin világszerte 160 ezer étterem besorolását végzi el évente megjelenő kiadványaiban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik