Élet-Stílus

Műnyomornegyed unatkozó újgazdagoknak

Luxus nyomornegyed 2 (luxus, szálloda, nyomornegyed, dél afrika)
Luxus nyomornegyed 2 (luxus, szálloda, nyomornegyed, dél afrika)

Sokat fizetnek, hogy szegényt játszhassanak.

Érthető, hogy nyaraláskor mindenki arra vágyik, hogy a kiszakadjon kicsit a hétköznapokból. De mit lehet azokkal kezdeni, akiknek fényűzés és luxus tölti ki a mindennapjait? Ők hová szakadjanak ki?

Jó ideje szerveznek már extrém nyaralásokat a fullextrás kényelemtől megcsömörlött vagyonosoknak. Léteznek teljesítmény, és túlélőtúrák, a valóságtól a lehető legmesszebb rugaszkodó kalandokkal csábító kirándulások. Sokan vannak azonban olyanok, akik arra vágynak, hogy érzelmileg is felkavarja őket a nyaralásuk, akik látni szeretnék az övéktől annyira különböző valóságot. Nekik pedig ott a nyomorturizmus. Rio de Janerio, vagy Mumbai nyomornegyedeiben már évek óta szerveznek túrákat utazási ügynökségek, melyeken gazdag turisták, mint egy szafarin, saját élőhelyükön tekinthetik meg a szegényeket.

Egy luxusszálloda Dél-Afrikában még ennél is messzebb ment: megvalósított egy műszegénynegyedet, ahol a turista azt játszhatja, hogy néhány napra a favelába költözik – írja a Time.

Kunyhóbelső, a műnyomornegyedben (forrás: http://www.emoya.co.za/)

A fokvárosi, hullámlemezekből, és más hulladékokból épült nyomornegyed mintájára egy színes kis álomvilágot húztak fel, ahol a mellékhelyiségek a házon kívül találhatók, nincsenek konnektorok, csak elemes rádiók, de azért kellemes a padlófűtés, van wifi, és ha valaki hívja, természetesen ugrik a szobapincér. A hotel reklámja szerint a műnyomornegyed kiválóan alkalmas csoportos játékokra, vagy csapatépítésre.

Biztosan kiválóan érezhetik magukat a vendégek, akik szegényt játszanak, miközben egy átlag fokvárosi havi bérének egyharmadát fizetjük ki naponta csak a szállásért. Íme a műnyomornegyed reklámja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik