Élet-Stílus

Meghalt a világ legrondább kutyája

elwood (kutya, )
elwood (kutya, )

Elwoodot 2007-ben koronázták a világ legrondábbjának. 8 éves volt.

Hálaadás reggelén, váratlanul múlt ki Elwood, a nyolc éves csivavakeverék, aki hat éve lett világhírű, amikor megnyerte a bolygó legrondább kutyáinak rendezett versenyt. Gazdája, Karen Quigley szerint a kutyus az utóbbi hónapokban egészségügyi gondokkal küzdött, ám arra nem gondolt, hogy ezek az életét is veszélyeztethetik.


Gazdája az elaltatástól mentette meg 8 éve – Forrás: The Daily Mail

Elwoodot, a sötét színű, a feje búbján lévő fehér pamacstól eltekintve teljesen kopasz kutyust rajongói leggyakrabban a bölcs Yodához, illetve E.T-hez hasonlították. 2005-ben került gazdijához, aki egy menhelyről mentette ki az akkor még csak 9 hónapos kölyköt. „A tenyésztő el akarta altatni szegényt, mert túl ocsmánynak találta ahhoz, hogy eladhassa” – mesélte Karen.

Rövid élete során Elwood legalább 200 eseményen vett részt, köztük több tucat jótékonysági rendezvényen segített a szervezőknek rászoruló állatoknak pénzt gyűjteni. Gazdáját még egy mesekönyv megírására is inspirálta: Az „Everyone Loves Elwood” (vagyis Mindenki szereti Elwoodot) című könyv arról szól, hogy azért mert valaki más, még lehet különleges. Karen Elwood halálhíre kapcsán elmondta, kedvence mosolyt csalt az emberek arcára, vidámságot lopott az életükbe, ezért nagyon fog hiányozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik