Élet-Stílus

Rendőrségi fotó egy egykori géniuszról

Mozart streetart (mozart, graffiti, salzburag)
Mozart streetart (mozart, graffiti, salzburag)

Mindenki ismeri, de biztosan nem ezt az arcát.

Átszellemültség, sőt megszállottság tükröződik annak a fiatalembernek az arcán, akinek ósdi rendőrségi fantomképe mostanában kezdett el terjedni a neten.

Kié a kifejező arc? Mielőtt elkezdene tippelgetni, annyit azért elárulunk, hogy a fotó egy olyan emberről készült, aki évtizedekkel az előtt hunyt el, hogy elkészült az első dagerrotípia. S azt is, hogy a felvételt valójában az 1990-es évek elején készítették – írja a Dangerous Minds.

Klasszikus zene, Bécs, XVIII. század, Kugeln. Ha ennyit még hozzáteszünk, már biztosan mindenki vágja is rá a nevet: Wolfgang Amadeus Mozart.

A fantomképet valamikor 1991 és 1992 között alkották egy német rendőrségi laborban, négy 1777-ben, vagyis Mozart 21 éves korában készült, fiatal letartóztatottakat ábrázoló rendőrségi grafika és a géniuszról fennmaradt festmények alapján.

Az abszolút a homályba vész, hogy mi volt a cél a fantomkép megalkotásával, illetve az is, hogy miért csak most került nyilvánosságra.

Létezik egy hasonló Mozart-ábrázolás, amit hosszas kutatómunka után, ugyancsak a rendőrségi képalkotás segítségével hoztak létre, a dátum szerint 2002-ben. Ezen a képen szerintünk, Mozart egy kiköpött Nicolas Cage. Önök szerint a fantomképek alapján kire hasonlít leginkább a salzburgi géniusz?

Töprengés közben hallgassanak Mozartot, ami garantáltan serkenti az agyműködést, csakúgy mint a babák fejlődését, akár még az anyaméhben, akár már a pólyában hallgatják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik