Élet-Stílus

Ön is elhitte, hogy a filmekben nem bántják az állatokat? Átverték!

A Hobbit kecskéi szomjan haltak, Pí tigrise pedig kis híján megfulladt. És ez még nem minden....

Be kell vallanom, nagyon nem örültem, amikor tegnap a Hollywood Reporter oldalán újra találkoztam a hírrel, hogy a filmesek igenis bántják az állatokat. Már csak azért sem, mert éppen a napokban néztem újra a Gyűrűk Ura három részének bővített változatát, és a heves csatajelenetek, dübörgő lovasrohamok közepette valahol jó érzés volt tudni, hogy a vérben fetrengő lovak és egyéb állatok csak a CGI vagy épp az ügyes sminkesek művei, elvégre a film végén ott a már önök által is jól ismert mondat: „A film forgatása közben egyetlen állat sem sérült meg.” Aztán most kiderül, hogy de.

“Bazdmeg, majdnem megöltük…”

Hogy lehet ez? Kezdjük az elején, például ott, honnan jön a felirat. Ha egy film szeretne magának ilyet, akkor a készítőknek fel kell keresniük az American Human Associationt (AHA), és bele kell egyezniük, hogy innentől kezdve egy ellenőr árgus szemekkel lesi, forgatás közben mit csinál a stáb az állatokkal. Csakhogy, mint kiderült, ez az ellenőr ahelyett, hogy az állatokat védené, valójában inkább az állatkínzásokat leplezi.

King, aki kis híján vízbe fulladt:

Egy a Hollywood Reporter szerint most nyilvánosságra hozott levelezésből kerek-perec kiderült, hogy a Pí élete című film készítésében részt vevő tigris, King, a forgatás közben kis híján megfulladt. Az egyik ellenőr, Gina Johnson (akit nem mellesleg gyengéd érzelmek fűztek a film egyik készítőjéhez) leveléből kiderült, hogy az egyik vizes jelenet közben a tigris nem tudott kiúszni a partra, gondozójának egy kötéllel kellett őt kihúznia.

“Bazdmeg, majdnem megöltük Kinget” – írta, majd büszkén hozzátette, elsikálta az dolgot, és hogy az esetről az irodában senki sem beszélhet.

Nem Pí az egyetlen

Egyébként nemcsak a Pí, de többek között például a Hobbit és a Karib-tenger kalózai, sőt, még az Anyám nyakán című filmek készítésekor is szenvedtek az állatok, akik az emberekkel ellentétben nem önként jelentkeztek a szerepekre: a Hobbitban több tucat bárány és kecske halt szomjan, míg a Karib-tengerben a vízi robbantgatások miatt pusztult el több száz tengeri hal és egyéb vízi élőlény, a Matthew McConaughey filmben pedig egy mókust nyomtak agyon.

Túl sokat kérdezett, kirúgták

Az AHÁ-ra egyébként nem először húzzák rá a vizes lepedőt: néhány hónapja épp saját aktivistájuk, Barbara Casey támadt nekik, a hölgyet ugyanis kirúgták, miután hosszú hónapokat áldozott arra, hogy bebizonyítsa, a HBO lovas dokuja, a Befutóban kíméletlenül bánnak a lovakkal. Ha még emlékeznek, a sorozat készítése közben négy ló olyan súlyosan sérült, hogy el kellett őket altatni (De ennél valójában sokkal több sérült ló volt állítólag). Utóbb a produkciót végleg le is állították, amikor a negyedik lovat is el kellett altatni súlyos fejsérülése miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik