Élet-Stílus

Az eszméletlen mellek országa vagyunk

mell (mell)
mell (mell)

Mindig megmosolyogtató, amikor Amerikából próbálják meg eltalálni az európai országokat. De a legviccesebb az, amikor ötlet híján inkább körülírják azt.

Egy vaktérkép, egy toll és néhány amerikai, akiknek a BuzzFeed szerint fogalmuk sincs az európai országokról. De a mentségükre legyen mondva, hogy a kontinensünk „igen komplikált”, ahogy ők mondják, illetve amikor az angoloknak kellett eltalálni az amerikai államokat, ők sem voltak sokkal sikeresebbek.

Vannak olyan országok azért, amiket könnyen eltalálnak a tengerentúlról, Spanyolország, Franciaország, az Egyesült Királyság és Olaszország a legtöbbeknek gond nélkül megy, turistacélpontok.

De nem csak ez az négy állam alkotja Európát, a többit azonban inkább körülírták a próbálkozók. Ezekből válogatunk, külön kiemelve Magyarországot.

Micsoda? Nyugat-Spanyolország?

A skandináv országok mint „olyan hideg van ott, mint a franc”? Igen, volt, aki elintézve ennyivel, ugyanő egész Közép-Európát egy „egyszerűen fogalmam sincs rólukkal” söpörte le az asztalról, vagyis a térképről. Aztán olyan is volt, aki Oroszországhoz csak annyit írt, hogy „nem vagyok elég férfi ehhez az országhoz”, de ebből nyilván tudta, hogy melyik országról van szó valójában.

Van személyes kedvencem, itt a válaszoló erősen épít a sztereotípiákra, Magyarországot az eszméletlen női mellek országának titulálja, biztosan járt már itt. De a skandináv országokat ő is csak „hidegként” emlegeti.

Sokaknál előkerül Borat, a kazah nép nagy fehér gyermeke, sokan az egész Oroszország és Közép-Európa közötti részhez odaírják, hogy Borat innen származik. Az egyik ilyen próbálkozótól származik a legviccesebb mellétrafálás, Lengyelországot nemes egyszerűséggel le-Ausztráliázta, valamint Portugáliához beírta, hogy Nyugat-Spanyolország, zseniális logika!

Kép: BuzzFeed

Török uralom! Még mindig?

A százötven éves török uralom híre nemrég juthatott el Amerikába, mert volt olyan, aki Törökországot keverte be hozzánk, minket meg letolt a Balkánra. „Soha nem hallottam ezekről az országokról, nagyon, nagyon sajnálom. De nagyszerűek vagytok” – kért bocsánatot tőlünk az, aki Kelet-Európa létezéséről még nem is hallott. De legalább a jóléti skandináv államokkal tisztában volt, odaírta, hogy magas életszínvonal.

A továbbiakban csak felvillantva, volt olyan, aki szerint Jugoszlávia vagyunk, le is hidegeztek minket, a legcukibb pedig az volt, amikor valaki azzal hízelgett nekünk, hogy a világ közepe lennénk. Csodálatos! Az viszont kevésbé esett jól, amikor azt láttuk Magyarország körvonalainál, hogy „háború”. Itt csak a rezsiharcra tudunk gondolni, talán már Amerikáig is elért a híre. A végére még egy aranyos próbálkozó, akinek több országról fogalma sem volt, hozzájuk bevésett egy szmájlit, mi is kaptunk egyet. Köszönjük!

Kép: BuzzFeed

A többi „adatot” itt lehet elolvasni, minimális angoltudás kell hozzá csak, érdemes végiggörgetni és egy jót mosolyogni rajta.

polls

Ajánlott videó

Olvasói sztorik