Élet-Stílus

A hosszú házasság titka: legyen a nő a főnök

Amerika legkitartóbb házaspárja 81 éve van együtt, szóval tudják miről beszélnek.

Amikor a 17 éves Ann Shawah összeismerkedett a 21 éves John Betarral valahol Connecticutban, fogalma sem volt arról, mekkora változást jelent majd a fiú az életében. John ugyanis akkoriban nem jelentett többet neki, mint egy menő srácot a suliból, aki Ford Roadsteren jár, és van olyan cuki, hogy minden nap elvigye őt és barátnőit a suliba. De nem többet.

Aztán történt valami. Akörül lehetett, amikor Ann szülei bejelentették, lányukat egy jó „partihoz” adják feleségül: egy férfihoz, aki legalább 20 évvel idősebb nála. Ann, aki akkoriban már randizott Johnnal úgy döntött, nem várja meg míg férjhez adják, hanem megszökött kedvesével és gyorsan össze is házasodott vele.

„17 évesen azért még elgondolkodsz azon, hogy a jó döntést hoztad-e” – emlékszik vissza a kezdetekre Mrs. Betar, majd hozzáteszi, senki sem bízott abban, hogy a házasságuk erős lesz. „A húgom azzal nyugtatgatta apámat, hogy a házasságunk nem fog sokáig tartani.” Tévedett. Öt gyerek, tizennégy unoka és tizenhat dédunoka után ma már nyugodtan mondhatják, senkinek sem volt igaza.

 

 

A 101 éves férj, Mr. Betar szerint ő és a felesége nagyon szerencsés: „Kétségkívül áldottak vagyunk, hogy ennyi idő után még mindig ugyanúgy szeretjük egymást.” És, hogy mi a titkuk? A házaspár nem győzi elégszer ismételni, hogy a hosszú, boldog kapcsolatuk titka a megértés és a feltétel nélküli szeretet. No meg a kompromisszum. „És persze az, hogy az asszony legyen a főnök” – mondja Mr. Betar.

A lányuk, Renee Betar még azt is hozzáteszi, szülei fantasztikus tulajdonsága, hogy úgy néznek szembe az élettel, ahogy jön. Nem sajnálkoznak, nem próbálják elképzelni, mi lett volna, ha ….

Amerika leghosszabb ideje együtt élő házaspárja egyébként alig-alig van lemaradva a világ legidősebb házaspárjától. Jelenleg a legrégebben egy brit házaspár, Karam Chand és Kartari Chand él együtt: ők 1925. decemberében házasodtak, vagyis 88 éve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik