Élet-Stílus

Csodálatos film egy koraszülött első évéről

A kicsi 3,5 hónappal korábban, alig fél kilóval született. Napokkal később is bevérzés volt az agyában... Ám ez már a múlt.

Azóta 16 hónap telt el, a kis Ward pedig majd kicsattan az egészségtől. Életvidám, pajkos, kúszik-mászik és most tanulja az első szavait. Azt azonban, hogy ez egyszer majd tényleg így lesz, még a szülei is csak a legmerészebb álmaikban merték csak elképzelni, ugyanis még az orvosok sem bíztak benne igazán, hogy a kicsi életben marad, annyira törékeny és fejletlen volt.

A kisfiú ugyanis a vártnál sokkal korábban, 15 héttel előbb érkezett: anyukája épp az irodában dolgozott, amikor görcsökre lett figyelmes. Azonnal orvoshoz rohant, aki a kórházba küldte azzal, hogy megindult nála a szülés. Lyndsey Miller ezt követően még órákig vajúdott, mire életet adott kisfiának, akit az orvosok azonnal az intenzív osztályra szállítottak.

Napok teltek el, mire az aggódó szülők először a kicsi közelébe mehettek, mire egyáltalán először kézbe foghatták. És itt kezdődik ez a szívmelengető, kicsit több mint hat perces videó, amit az édesapa Ben készített felesége 32. születésnapjára és ami egy csokorba gyűjti azokat a kritikus, szívszorító, örömteli és felhőtlen pillanatokat, amin Ward születése óta keresztülmentek.

 

Több a koraszülés, mint gondolnánk

Nem csak Amerikában és Nagy-Britannában, de itthon is komoly gond a koraszülés. Ma már átlagosan minden 11. nő idő előtt szül, ami megközelítőleg ugyanolyan gyakori, mint a terhességi cukorbetegség.

Az OGYEI 2005-2009 statisztikái alapján az 500 gramm alatti csecsemők 25 százaléka marad életben. Az 500-750 grammos súllyal születetteknek majdnem fele, a 750-1000 grammal születettek 80 százaléka, a 1000-1250 grammos csoport 90 százaléka, míg 1250g fölött 95 százaléka kap lehetőséget a túlélésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik