Élet-Stílus

Filmből lesett trükkel mentette meg anyukáját egy hétéves

Az oregoni nőnek egy darab virsli akadt a torkán.

Miközben elsős kislánya épp a nappaliban tévézett, az anyuka, Jennifer Thronton a konyhában sürgött-forgott. Eközben elkövette azt a hibát, ami sokunkkal előfordul főzés közben, hogy bekapott egy falattal az alapanyagokból: a darab virsli azonban a nagy sietség közben a torkán akadt. Az asszony azonnal fuldokolni kezdett, nem tudott beszélni, levegőt se kapott. Nem csoda, hogy – mint mondja – pánikba esett.

Ez még akkor is érthető, ha nem tudjuk, hogy a házban az asszonyon kívül csak kislánya, Amira tartózkodott. Senki más. Szerencsére a kislány időben meghallotta a konyhából szűrődő furcsa zajokat, és ki is ment megnézni, mi történik. Ahogy felmérte a helyzetet, azonnal édesanyja segítségére sietett, és mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne, Heimlich-féle műfogással megszabadította édesanyját a torkán akadt falattól.

És akkor itt álljunk is meg egy percre. Bizonyára önöknek is eszébe jutott, hogy vajon egy alig elsős kislány honnan tudja, mit kell csinálni akkor, ha valaki evés közben fuldokolni kezd. Nem fogják elhinni: egy filmből. Amira az eset után az KABC híradó stábjának elmondta, egyik kedvenc filmjében, az 1993-as, Robin Williams főszereplésével játszódó Mrs. Doubtfire-ben látta a jelenetet, ahogy az egyik szereplő Heimlich-fogással ment meg egy másikat. „Háromszor is jó erősen meg kellett szorítanom anyut, hogy kiköpje a falatot, de végül sikerült” – mesélte büszkén a kislány.

Íme a szóban forgó jelenet:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik