Élet-Stílus

Így zárul az év – céges buli, wellness, tortából előugró nyuszilány!

Az év végén szinte mindenhol beindul az "ereszd el a hajam". Megmutatjuk, hogyan lehet emlékezetes.

Közeledik az évvége és amellett hogy gőzerővel készül mindenki a karácsonyra, az elmaradhatatlan csapatépítő tréningek és céges évzáró bulik idejét is éljük. Ilyenkor aztán nagy erőkkel beindul az „ereszd el a hajamat”, a bulikon van minden, mi szem-szájnak ingere: étel, ital, wellness, tortából előugró nyuszilány (jó esetben…).

Hová, mennyiért?

A cégvezetőknek persze nem kis fejtörést okoz az alkalom, mert nemcsak azon kell gondolkodni, hogy hová, de azon is, hogy mennyi pénzzel induljanak útra, hiszen a nagyobb létszám nagyobb költségekkel is jár. A legnépszerűbb célpontok évek óta a Budapesttől egy óra alatt elérhető helyszínek (attól függetlenül, hogy a vállalkozás milyen székhelyű), illetve a wellness-szolgáltatást kínáló hotelek.

A költségtakarékos megoldások között talán első helyen szerepelnek azok a szállodautalványok, melyekkel akár 50-70%-kal olcsóbban is lehet szobát foglalni, az árban pedig sok esetben már benne van a félpanziós ellátás és egyéb extra szolgáltatások is: masszázs, fitneszterem-használat stb.>


A cél a stressz kompenzálása
Kép forrása: Fotolia

Alkohol vagy biomenü?

Bár egy nemrég készült felmérés szerint a céges bulik 93 százalékánál elengedhetetlennek bizonyul az alkohol jelenléte, a wellnesshotelek között több olyan is akad, amely komplett egészségmegőrző csomagokkal, bio- és vegetáriánus menüsorokkal próbálják jobb belátásra bírni a vállalatok dolgozóit.

Az új „egészségbarát céges csomag” elképzelése egyre nagyobb népszerűségnek örvend, főleg azon vezetők körében, akik a munkavállalókra háruló mindennapi stresszt némileg kompenzálni próbálják, továbbá a testi és lelki egyensúly megteremtésére is hangsúlyt fektetnek.

Az üzletfelek is örülhetnek…

A munkavállalók évzáró partija mellett a vállalkozások jelentős százaléka ma már az üzletfeleit sem logóval ellátott bögrével és esernyővel lepi meg karácsonykor. Egyre nagyobb keletje van a szálloda- és élményutalványok ajándékozásának. A cégvezetők ilyenkor a három és négy csillaggal rendelkező szálláshelyek, hotelek közül választanak leginkább, lehetőleg olyat, ami rekreációs, wellnessrészleggel is rendelkezik. Ezek ugyan valamivel nagyobb befektetést igényelnek, a partnerek azonban nem felejtik el a gesztust, és a jövőbeni üzleti tárgyalások során általában meg is térül az erre szánt összeg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik