Élet-Stílus

Valóság lett a láthatatlan bukósisak

Tényleg bukósisak és tényleg láthatatlan.

„Le kell ülnöm…” – ezek voltak Anna Haupt és Terese Alstin professzorának első szavai, amikor meglátta a lányok terveit. A két végzős svéd egyetemista ugyanis a diplomamunkája keretében elkészítette a lehetetlent, vagyis a láthatatlan bukósisak terveit.


Kép forrása: Treehugger.com

Persze míg egy ilyen nagyszabású tervből valóság lesz, ahhoz idő kell. A két lány esetében több mint 8 év telt el, mire a kezükbe foghatták évek kemény munkájának az eredményét. A láthatatlan bukósisak ugyanis nem egy humbug, hanem nagyon is valóság, az interneten akár már ön is megvásárolhatja.

Egyébként azoknak találták ki, akik rendszeresen bicikliznek, de nincsenek igazán kibékülve a bukósisakkal – mert az szorítja őket, tönkre teszi a frizurát, kényelmetlen, akármi. A láthatatlan sisak idén megszerezte a CE címkét is, ami azt jelenti, hogy megfelel az unió biztonsági előírásainak és azt, hogy számos teszten részt vett.

Alább megnézhetnek egy videót a sisak működéséről. Azoknak, akik rögtön a lényeget akarják látni javasoljuk, hogy 2.30-tól kezdjék el nézni a videót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik