Élet-Stílus

Napi 15 szál cigi meg egy pohár whisky és száz évig él

Íme, egy száz éves életmódtanácsai.

Miközben körülötte szinte mindenki a hosszú élet titkát kereste és egészségesebbnél egészségesebben élt – aztán halt -, a most száz éves Dorothy Howe-t ez sosem érdekelte igazán. Az idős hölgy 16 éves kora óta dohányzik, nem is keveset. Naponta legalább 15 szálat szív kedvenc márkájából, a napját pedig lefekvés előtt egy jó pohár skót whiskyvel zárja.

Mint mondja, soha nem érdekelte, milyen egészségügyi kockázatot jelent a dohányzás, ám azután, hogy 1993-ban elvesztette férjét – aki rákban halt meg 60 évesen – még kevésbé foglalkoztatja. „Mondhatnak nekem bármit, a lényeg az, hogy még mindig itt vagyok, jövök-megyek, és az eszem még mindig úgy vág, mint a beretva” – mondja Dot, majd hozzáteszi, még az orvos is elismeri, hogy az öreg hölgyet a whisky tartja életben.

A brit asszony 100. szülinapját éppen ezért barátai és ismerősei körében egy kocsmában töltötte, ahol megivott néhány pohárkával, kedélyesen cseverészett, majd hazament, hogy elolvassa a királynő neki írt köszöntését.

Most biztos arra gondolnak, Dot csak szerencsés, egyike azoknak, akiknek jól jött ki a lépés. És igazuk van, Dotot aligha az életmódja tartotta ilyen sokáig életben, hanem a vidám, nyitott személyisége. Csakúgy mint Amerika legidősebb élő veteránját, a 107 éves Richard Overtont.

A férfi, aki a közelmúltban ünnepelte a Texasban rekordnak számító 107. születésnapját, Dothoz hasonlóan azt állítja, a jó whisky és a szivar őrizte meg ilyen jó egészségben, no és persze az, hogy világéletében igyekezett kimaradni a balhékból.

„Igyekszem magam mindig elfoglalni valamivel. Főleg a kertben teszek veszek: metszem a fákat, gondozom a lovakat, ha a feljáró piszkos, letakarítom. Ja, és nem nézek tévét” – árulta el a hosszú élet titkát a Foxnak.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik