Élet-Stílus

Nincs több ingyen iPad

ipad (ipad)
ipad (ipad)

Los Angelesben ingyenes iPad-et adtak minden iskolásnak, egészen addig, amíg néhányan úgy nem gondolták, hogy feltörik a gépeket.

A tanévkezdéskor indult program keretében a Los Angeles-i tankerület 1 milliárd dollárt szánt arra, hogy minden rászorulónak ingyenesen biztosítson egy iPad táblagépet, amin megírhatják a házi feladatot, készségfejlesztő játékokat játszhatnak, megtanulhatják, hogyan kell önéletrajzot írni, majd küldeni a munkáltatóknak, egyszóval a diákok tanulmányait szerette volna segíteni a tankerület ezzel.

Ilyen gépekről kell lemondaniuk a Los Angeles-i diákoknak
Fotó: Northfoto

Eddig huszonötezren kaptak táblagépet, a program szerint 2014-ig pedig nagyjából hatszázötvenezren részesültek volna az ingyen iPad-ekből. Azonban párszáz diák úgy gondolta, hogy ők olyan közösségi alkalmazásokat is használni szeretnének, mint a Facebook, a Twitter vagy a Youtube, ezért feltörték a gépet. Ennek következtében viszont központilag – bizonytalan időre – felfüggesztették a programot.

„Ha a gyerekek nem képesek betartani ezeket az egyszerű szabályokat, hogy nincs például Facebook, akkor rendben, térjünk vissza a középkorba és használjunk kőtáblákat” – mondta az iskolatanács egyik vezetője, aki rögtön előállt egy megoldási javaslattal is, ne táblagépeket, hanem laptopokat adjanak a gyerekeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik