Élet-Stílus

Ezt üzeni Demény, a kötsög a diktátoroknak

A Caféblog vizslabloggere nyílt levélben reagált az őt érintő változásokra.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, parlament elé került az a büntetőjogi salátatörvény, amiben a kutyatartásra vonatkozó szabályok szigorítását tervezik. Eszerint január elejétől büntethető lesz az a gazdi, aki a felügyelete alatt álló állatot természeti és védett természeti területen vagy vadászövezetben póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja

A januártól tervezett szigorítás után alig marad hely, ahol szabadon lehet majd kutyát sétáltatni. Magyarországon lényegében minden egyes négyzetméter vadászterület vagy természeti és védett természeti terület, kivéve a településeket – írja a heol.hu.

Egy kutyákat érintő változást természetesen nem hagyhatott szó nélkül az ország egyik – ha nem a – leghíresebb kutyabloggere, Demény sem. Vizslabloggerünk finoman szólva is felháborodott a készülő változások hírén, és billentyűzetet ragadott, hogy kiálljon csorbuló jogaiért. Íme egy részlet a humorosan megírt, ám véresen komoly írásból:

“Kérdezem én, tisztelt kétlábú diktátorság, mit tehet egy jóravaló, amúgy tökre jogtisztelő kutyállampolgár ilyen esetben? Mi városi kutyák már így is annyira igyekszünk rendet tartani magunk körül. Tökre egyetértek a kötelező chipezéssel, bár Maxból fröcsögött a vér mint a horror filmekben, ha-ha-ha…na, mindegy. Gazdit arra tartom, hogy sétákon kis zacskókba gyűjtögesse, amit magam után hagyok, rendszeresen oltott vagyok, meg ivartalan és tökre szociális, kedves, béketűrő ebzet. Lakásban nem ugatok, nem zavarom a környezetemet, szótlanul tűröm, hogy gyerekek lovagoljanak a hátamon, szeretem a macskákat, mentettem is egyet, nem öltem még meg soha senkit, még egy békát sem…vagyis egyszer egy madarat, de az baleset volt, esküszöm…Mindez, amit felsoroltam azért a kétlábúakról kevéssé mondható el.

Tudom én, hogy holmi berögzült ideológia miatt a kutyákat alávalóbbnak tartják mint magukat, és nem is kezdenék bele ebbe a sehová sem vezető vitába, én csak nem értem. Mit ártottam én bárkinek is? Találkozott vajon velem bármelyikük is, aki aláírta ezt az elképesztő -már elnézést- hüjjjeséget, ami teljes romlásba dönti majd a gazditartó társadalmat? Íróasztal mögül könnyű dönteni életek felett.”

Kíváncsi a folytatásra? Szeretné tudni, miért tartja Demény állatkínzásnak az új rendeletet? Olvassa el Demény, a kötsög blogján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik