Élet-Stílus

Ezért sírta el magát a „meghatódott csecsemő”

Elsőre úgy tűnt, mélyen átérezte a dalt.

Bizonyára önök is emlékeznek még arra a tündéri 10 hónapos kislányra, aki néhány nap alatt internetes szenzációvá vált, miután elsírta magát, ahogy édesanyja egy Rod Stewart dalt énekelt neki. Ez az a felvétel, amiről itt írtunk bővebben, és amit azóta már több millióan láttak.

A hozzászólók egy része egyébként már a videó alatt is azt boncolgatta, hogy a kislány valójában a hangos énekszótól sírta el magát, nem pedig azért, mert megérintette a dal. Ezt az elméletet igyekezett igazolni a Popular Science is, aki kíváncsi volt, vannak-e ilyen érzelmei egy ekkora gyereknek.

Az Indiana Egyetem pszichológia professzora, Susan Jones elmondta, a gyerek arcán kétféle érzelem váltakozik: öröm és félelem. Öröm az édesanya arcának látványa miatt és félelem a hangos zenétől. Egy ennyi idős gyerek ugyanis még a legtöbb ismeretlen dologtól fél, de legalábbis negatívan reagál rá. Legyen az egy új ember, szokatlan szituáció, egy új tárgya.

A Notre Dame Egyetem szakembere, Darciea Narvaez ezzel szemben más véleményen van: szerint a videóból úgy tűnik, az anya mosolyog a gyermekére, ő pedig visszamosolyog rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik