Élet-Stílus

A leendő apuka a halált választotta, miután megbénult

Élete végéig gépekhez lett volna kötve. Nem akarta.

Alig egy nappal azután, hogy vadászat közben súlyos balesetet szenvedett, a 32 éves Tim Bowers úgy döntött, leveteti magát a gépekről és inkább meghal, semmint ágyhoz és gépekhez kötve éljen. Világ életében imádott mozogni, szenvedélyes vadász volt, imádta a természetet. Azon a tragikus délutánon is épp szarvasra vadászott, amikor a balesete történt. Felmászott egy magas fára, ahol az egyik ágon megcsúszott és a földre zuhant. Három csigolyája – a C3, a C4 és a C5 – eltört, aminek következtében válltól lefelé megbénult. Még levegőt sem tudott venni gépek nélkül.


Alig pár hónapja házasodtak össze
Kép forrása: Facebook

Bár a sérülései súlyosak voltak, Tim agya nem sérült meg, ezért történhetett meg az, hogy a férfit a család kérésére felébresztették az orvosok az altatásból. A család, köztük Tim várandós felesége, akit augusztusban vezetett oltár elé, szerették volna, ha szerettük maga dönt az élete további részéről.

Tim, miután elmondták neki, hogy a helyzete reménytelen, hogy valószínűleg többet nem járhat, nem mozoghat és gépekhez kötve él majd, meghozta élete legnehezebb döntését és határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, akar-e így élni. Ezzel a tettével még orvosait is meglepte, akik szerint szokatlan, hogy valaki ilyen röviddel a balesete után ennyire racionálisan mérje fel helyzetét. Végül lekapcsolták a gépekről és öt órával később meghalt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik