Élet-Stílus

Pénzért a heréjétől is megválik az emberi kísérleti nyúl

Azonnal igent mondott a műtétre, amikor kiderült 7,5 milliót adnak a szervért.

A Las Vegasban élő Mark már évek óta kísérleti nyúlként keresi meg a mellékest. Annak ellenére, hogy van egy rendes, nem mellesleg elég jól fizető állása, a férfi rendszeresen jelentkezik orvosi kísérletekre, mert mint mondja ezzel megspórolhatja a szerinte igencsak borsos árú vizsgálatokat.


Kép forrása: The Daily Mail

Mark a hozzá hasonlóan elég bevállalós barátjával járja a kórházakat, ahol szó szerint mindent bevállaltak már: a veszélytelen kezelésektől kezdve az életveszélyesig. Volt olyan kísérlet – meséli Mark – amivel az ebola vírust tanulmányozták a kutatók. „Persze mindenki pánikolt, mert olyan szereket kaptunk, amit előttünk ember még sose. Mi voltunk az elsők, de túléltük” – mesélte büszkén a férfi, majd hozzátette megpróbáltatásaiért heti 5 ezer dollárt kapott.

Most egy olyan orvosi kísérletre vár, melynek során az orvosok eltávolítják az egyik – egyébként teljesen egészséges – heréjét, hogy azt egy műherével pótolják. Mark azt mondja, alig várja a beavatkozást, leginkább azért, mert az utolsó kontroll után 35 ezer dollár, átszámolva 7,5 millió forint üti majd a markát.

Önök bevállalnák? Részt vennének kísérleti nyúlként ilyen és ehhez hasonló kísérletekben a pénzért?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik