Élet-Stílus

Csak a szerelem halhatatlan

Jen és Angelo 8 (rák, betegség, könyv, blog)
Jen és Angelo 8 (rák, betegség, könyv, blog)

A harc, amit nem mi választottunk – fontos üzenetek egy felkavaró blogról.

Angelo Merendino nyolc évvel ezelőtt, augusztus 2.-én pillantotta meg először Jennifert New Yorkban. Az első másodpercben érezte, hogy a lány az, akit egész életében keresett, hogy ő az egyetlen. „Erős, volt gyönyörű, és tele élettel” – írja. A lány ugyanígy érzett, egymásba szerettek, és hamarosan körbevéve barátaikkal és szeretteikkel összeházasodtak a Central Parkban. Aztán boldogan éltek, amíg…

„Pontosan emlékszem a másodpercre…Jen hangjára és a zsibbadt érzésre ami összeszorított. Ez az érzés soha sem szűnt meg. Azt sem felejtem el soha, ahogy egymás szemébe néztünk, fogtuk egymás kezét és azt mondtuk: együtt vagyunk, minden rendben lesz.” – emlékszik vissza Angelo arra a napra, amikor öt hónappal az esküvőjük után, Jennifer közölte vele, hogy mellrákot diagnosztizáltak nála.

A pár nem esett kétségbe, úgy döntöttek minden erejükkel harcolni fognak, legfőbb fegyverük a nevetés volt. A férfi úgy döntött egy fotósorozatot készít az útról, amit együtt járnak majd be a szerelme felépüléséig…

Jen és Angelo megismerkedésük idején.

 

Ifjú házasok, 2007.

 

A betegség fázisai.

 

Miután diagnosztizálták, Jen halott arról, hogy a sárkányhajózás az egyik legjobb edzésforma, ami segítheti harcában, ezért alapított egy csapatot, melyet rákbetegek és túlélők alkottak.


Szépség: “Jen az első perctől kezdve olyan hatással volt rám, hogy mindig igyekeztem jobb emberré válni mellette.”

 

Mindig a humor és a nevetés a legjobb fegyver.

 

A szerelem halhatatlan…

 

… de az ember halandó.

Jennifer 2012 december 22.-én, néhány nappal a negyvenedik születésnapja után elhunyt. Férje, Angelo nem sokkal később határozta el, hogy emlékeiből blogot készít, így örök mementót állít szerelmének, és segít azoknak, akik ugyanezt a harcot vívják. A pár története és további fotók a http://mywifesfightwithbreastcancer.com/ blogon találhatók.

Felesége halála után The Love You Share (A szerelem, amit megosztasz) néven Angelo létrehozott egy alapítványt, mely anyagilag segít a rákban szenvedő betegeken. Az alapítvány adományokból tartja fenn magát, illetve egy könyvből származó bevételek feléből.

Blogja anyagából és élményeiből Angelo szeptemberben jelentette meg könyv formában az ő és a felesége történetét. A kötet megrendelhető, és elektronikus formában is elérhető.

Az üzenet: Jen a halála előtt beálított egy emlékeztetőt Angelo telefonján, otthoni számítógépén és a laptopján. Az eszközök minden hónap huszonkettedik napján, különböző időpontokban értesítik a férfit, hogy “Jen thinks Angelo is hot!” (Jen úgy gondolja, hogy Angelo szexi!)

“Nem tudom miért választotta a huszonkettedikét, talán mert októberben aznap van a születésnapom, de lehet csak kedveskedni akart nekem és nem is figyelt a dátumra. Decemberben éppen huszokettedikén halt meg…” – írja Angelo a blogján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik