Élet-Stílus

Feldobod csavar, leesik helikopter, mi az?

A Magyarországon a ’90-es években futó sorozat ezermester titkosügynöke egy svájci bicskával és egy kis találékonysággal bármit megszerelt, ezeket gyűjtötték most össze.

Egy angol honlap a sorozat hét évadának összes jelentősebb szerelését összegyűjtötte, ezekből válogatjuk ki most a legjobbakat.

Bombát bármiből

Hősünknek már rögtön az első évad első epizódjában bombát kell készítenie hősünknek, hogy felrobbantson egy vastag betonfalat. Nem esik kétségbe, először a vele együtt utazó hölgytől (mert szinte mindig volt egy nő is MacGyver mellett) kérdezi meg, akad-e nála egy rágógumi, majd zselatinkapszulából állít elő működő robbanószert.

MacGyver bármiből, de tényleg bármiből tud robbanószert készíteni, egy későbbi részben például cukor, só, egy ismeretlen kémiai anyag és egy galvánelem folyadékából készít bombát. Hasonló módon születtek meg a Pindúr Pandúrok is az ismert rajzfilmben, őket cukorból, sóból és a titokzatos X-vegyszerből gyúrták össze.

Szakállas trükk, de talán pont a menő titkosügynöknek hála terjedt el, amikor úgy szabadult ki egy kulcsra zárt szobából, hogy egy papírlapot az ajtó alatt kicsúsztatva rálökte a kulcsot, a papírlapot behúzta magához és már nyitotta is ajtót. Számtalanszor eljátszotta ezt a trükköt, rosszakarói pedig mindig a zárban hagyták a kulcsot.

Szintén nem eredeti ötlet, de a Richie Rich-ben látott módszerhez hasonlóan MacGyver is számtalanszor nyitott ki olyan hangzárat, hogy poharakon játszva reprodukálta a megfelelő hangokat.

A bombakészítés nagy mestere képes trágyából, motorindító folyadékból, vattából és újságpapírból is robbanószert alkotni, de használt már öreg fagyasztóládát pajzsként is, ugyanebben az évadban.

Az a csodálatos svájci bicska

A svájci bicska felbukkanásáig egészen az első évad tízedik részéig kellett várni, de onnantól kezdve nincs megállás: lakatot nyit, autót indít be, telefonvezetéket vág el és bombát is hatástalanít egyetlen késsel MacGyver.

Ahogy halad előre a történet, a címszereplő egyre hihetetlenebb dolgokra képes, van olyan rész például, amikor teleszkópot készít újságpapír, szemüveglencse és ablaküveg felhasználásával.

Itt nincs vége történetnek, kommentbe várjuk, hogy kinek melyik a kedvenc MacGyver-jelenete!

Az angol nyelvű teljes listát ezen a linken lehet elérni. És hogy mi a megfejtés a címben feltett találós kérdésre? Macgyver a háztetőn.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik