Élet-Stílus

Mit tegyünk, ha hullik a hajunk?

hajszárítás (szépségápolás, hajszárítás)
hajszárítás (szépségápolás, hajszárítás)

Nem véletlen, hogy olyan sok a hajjal foglalkozó reklám.

Ha időnként a tévé előtt ülve képesek vagyunk, egy egész reklámblokkot végignézni láthatjuk, hány hirdetés szól a hajápolásról. Nem véletlenül, hajunk ápolására való igényünk megnőtt, hisz külső megjelenésünkben nagyon is sokat számít.

Ma már nagyon sok lehetőségünk van, akár arra, hogy hajunkat profi módon ápoljuk, vagy akár új frizurát is kreálhatunk, és jó, hogy ezt már otthonunkban is megtehetjük. Színezhetjük, egyenesíthetjük, tehetünk hullámokat hajunkba, és használhatunk már olyan termékeket is hajunk ápolásához, melyekre korábban csakis a professzionális szalonokban volt lehetőség.

Fontos, hogy saját hajtípusunknak megfelelő termékeket válasszunk, és mivel több ezer féle kombináció létezik, az utóbbi időben a gyártók is próbálnak ehhez alkalmazkodni, sorra jönnek ki az újabb és újabb speciális hajápoló termékek.

A haj szerkezete

 

A haj felépítését tekintve két részből áll: a fejbőrből kinyúló hajszálból és a fejbőrben található hajgyökérből. A hajszál három rétegből áll. A külső, pikkelyrétegnek, kutikulának nevezett védelmi funkciót betöltő réteg különösen fontos. A tetőfedő cserepekhez hasonlóan, egymást átlapoló lemezkék (pikkelyek) sima felületet képeznek. Belső és külső hatások „felborzolhatják” a pikkelyréteget. Amikor tehát a haj fénytelennek, egészségtelennek tűnik, az a kutikula károsodásának a következménye.

A hajszál közepén helyezkedik el a hajbél, vagy medulla. A fejbőr alatt található faggyúmirigy által termelt váladék feladata az, hogy a haj rugalmas legyen. Időnként a faggyúmirigy túl sok vagy éppen túl kevés váladékot termel, aminek hatására a haj száraz és törékeny lehet.

Mit tehetünk hajunkért?

Ha úgy látjuk, hajunk hullani kezd, és ez már elérte azt az állapotot, ami esetleg hosszútávon kopaszodáshoz is vezethet, érdemes szakértő segítségét kérni, mert a hajhullás komplex probléma, sok minden okozhatja.

Ha azonban csak minőségén szeretnénk javítani, érdemes utánanézni, milyen termékek között válogathatunk. Léteznek már gyógynövényes hajápolók, vagy szérumok, hajerősítő vitaminok, és azt is érdemes figyelembe venni, természetes vagy festett-e a hajunk.

A festett haj ugyanis sokkal több törődést igényel, attól függetlenül, hogy ma már kifejezetten jó minőségű hajfestékek kaphatóak. Vannak termékcsaládok, melyek olyan komplex termékpalettával rendelkeznek, hogy egyetlen márkában megtalálhatjuk már mindazt, amire hajunknak szüksége van. Ilyen például a Syoss is, mely nemrégiben a piacra dobta új termékcsaládját a Supreme Selection Restore és a Supreme Selection Revive hajápolókat, mely máris gondoltak nem csak a festett hajúakra, de az erősen sérült hajú vásárlókra is.

Új színmegtartó sampont, balzsamot és pakolást ajánlanak, új illattal és kifejezetten praktikus csomagolásokkal.  A Mélyreható regeneráló sampon, balzsam és az Intenzív hajápoló pakolást pedig az erősen sérült hajra fejlesztették ki. Külön szimpatikus, hogy a márka arra is odafigyelt, hogy a vásárlók mind-mind máshogy alkalmazzák például a pakolásokat, lehetőségünk van hajmosás előtt, után kiöblíteni, vagy akár éjszakai pakolásként is használhatjuk.

Rengeteg még a lehetőség, érdemes jól körülnézni, és kihasználni azt, hogy a termékek egyre inkább személyre szabottan készülnek, kielégítve ezzel mindenféle igényt.  Mert abból azért van bőven!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik