Élet-Stílus

Házasságkötő terem lesz a kisállattemető helyén

A Ragyogást ihlető szállodában feltúrják az állatsírokat, mert kell a hely.

Bizonyára önök is emlékeznek még Stephen King rémmeséjének gonosz és elhagyatott szállodájára, ami önálló akarattal rendelkezik és egész egyszerűen bekebelezi azt, aki hosszabb időt tölt benne. Nos, rossz hírünk van: a szálloda létezik. Nagyon is.

Stanley Hotelnek hívják, és Coloradóban, a Rocky Mountain Nemzeti Park területén található. A környéken egyedüliként, az épület halhatatlanná vált abban a pillanatban, amikor egy estére vendégül látta Stephen Kinget is. Az író a 217-es szobában szállt meg, saját bevallása szerint egy majdnem tökéletesen üres szállodában: a hotel ugyanis a következő nap épp bezárni készült a téli szünetre. Pont, mint a könyvben.


A Stanley hotel
Kép forrása: Wikipédia

Ez a majdnem üres hotelben töltött éjszaka ihlette meg Stephen Kinget, hogy nem sokkal később megírja a Ragyogás (The Shining) című könyvét, melyet (többek között) Stanley Kubrick rendezésében és Jack Nicholson főszereplésével meg is filmesítettek.

Hogy ez mégis miért fontos? Mert, a szellemjárta hotel – igen, az üres bálteremből a konyhai dolgozók elmondása szerint éjszakánként hangos zene szól – most újra hallatott magáról, méghozzá azzal, hogy terjeszkedik. A közeljövőben a tervek szerint egy új szárnnyal tovább bővül az épület, amiben céges összejöveteleket és házasságkötéseket tartanak majd.

Egy bibi van: az új részleg egy korábbi kisállattemető helyére kerül majd. Egész pontosan egy olyan kisállattemetőnek a helyére, ami Stephen King Állattemető (Pet Sematary) című könyvét ihlette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik