Élet-Stílus

A jó szextől sem fogunk lefogyni

Hiába a lepedőakrobatika, a látványos fogyáshoz ez még kevés.

Miközben az interneten ezerszám botlunk olyan hírekbe, amik a szex „meglepő”, „jótékony” és „szupertitkos” egészségre gyakorolt hatásairól számolnak be, köztük arról, hogy a szex meglepően hatékony fogyasztószer, jó ha tudjuk, nem az. Vagyis hát, nem annyira hatékony.

Az igazat megvallva, azt, hogy a szex fogyaszt-e vagy sem, meglepően kevés tudományos kísérlet, vizsgálat és elemzés vette górcső alá, és ezek sem azt vizsgálták, hogy egy-egy hancúr hány kalóriát éget – ha éget egyáltalán -, hanem azt, hogy hogyan hat a szex a vérnyomásra, a szívverésre. Még biológusnak sem kell lennünk ahhoz, hogy tudjuk, ezek az értékek egy kellemes összebújás során meredeken növekednek, ám ettől még a szex nem lesz egyenlő fél óra intenzív futással.


Kép forrása: Northfoto

Valószínűleg a korábbi vizsgálatok elégtelensége ihlette a kanadia Université du Québec á Montréal kinantropológusát, Antony Karelist, hogy kutatócsoportjával vizsgálatba kezdjenek. Egy átfogó vizsgálatba, melynek témája nem az, hogyan viselkedik szex közben a vérnyomásunk és a szívritmusunk, hanem hogy mennyi kalóriát égetünk. Eredményeiket a PloS ONE című szaklap legfrissebb számában publikálták, melyből kiderült, hogy még a legvadabb, legészvesztőbb szex közben is kevés energiát égetünk.

A férfiak 101 kilokalóriát, míg a nők csupán 69,1 kilokalóriát égetnek, amivel átlagosan egy tojás kalóriatartalmát dolgozhatjuk le.

Csak az összehasonlítás kedvéért, egy fél órás, hasonlóan intenzív edzés során a férfiak átlagosan 276 kilokalóriát, míg a nők 213-at égetnek el.

free polls

Ajánlott videó

Olvasói sztorik