Élet-Stílus

Mit üzennek a színek a világ különböző pontjain?

A színekkel sok mindent kifejezhetünk, de vigyázunk azzal, hogy a különböző kultúrákban a színeknek eltérő üzenete lehet.

Az alábbi kördiagram párosítja egymással a színeket és a kultúrákat, innen tudhatjuk meg azt, hogy amíg Nyugat-Európában és Amerikában a piros elsősorban az indulat és az agresszivitás jelképe, addig a muszlimoknál ez a szín a melegség, a szeretet üzenetét hordozza magában.

A lila a mi kultúrkörünkben felnőttek számára elsősorban a szépséget, a személyes kisugárzást és a bölcsességet üzeni, ezzel szemben például Amerika őslakosainál ez a szín a hála jelképe, Japánban pedig az isteneket ábrázolják ezzel a színnel.

A képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthető a szokatlan “táblázat”

A fekete is számtalan, egymástól teljesen különböző jelentéssel bír a világ különböző pontjain. A hinduknál ezzel a színnel fejezik ki az idegességet, nálunk ez elsősorban hatalmat jelöl, míg a japánoknál a balszerencsét tulajdonítják ennek a színnek.

A zöldnek a hinduk az együttérzés állapotát tulajdonítják, a japánok ezzel utalnak az örökkévalóságra, Európában pedig ez a jószerencse színe.

Minden további böngészés és bogarászás ezen a linken lehetséges. Arra azonban mindenképpen figyeljenek Olvasóink, ha új színt szánnak a lakásnak és a világ minden tájáról vannak ismerőseik, nézzenek rá erre a palettára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik