Élet-Stílus

Nézze meg, mit művel velünk a dohányzás!

dohanyzas-cigi-cigaretta-(1)(960x640)(1).jpg (dohányzás, )
dohanyzas-cigi-cigaretta-(1)(960x640)(1).jpg (dohányzás, )

Fakó, szürke arcbőr, pattanások, őszülő haj, hízás: csak néhány a dohányzás kevésbé ismert mellékhatásai közül.

Arról, hogy a dohányzás „lassú és fájdalmas halált”, „tüdőrákot”, „artériaelzáródást”, „agyvérzést” és „impotenciát” okoz, már önök is sokszor és sokat olvashattak. Ha mást nem a cigisdobozokon lévő elrettentő képek alatt. Arról viszont eddig csak nagyon keveset tudtunk, hogy mindezek mellett, még mi mindent tesz szervezetünkben egy életre tönkre a füstölgés. Eddig legalábbis.

Gondolta volna, hogy a nők dohányzása nem csak a magzatot veszélyezteti, de például serkenti az bajuszka és szakállka növekedését? És azt hogy derék körül zsírpárnákat okoz? Vagy azt, hogy megnagyobbítja a szívet, kifakítja az arcbőrt és idő előtti őszüléshez vezet? Nem?

Pedig így van, és ezzel most a finn ráktársaságnak köszönhetően – ha tetszik, ha nem – bárki szembesülhet. Elindították ugyanis a Tobacco Body nevű projektet, ahol látványosan és mondjuk ki, könyörtelen módon szembesítik a dohányosokat azzal, mi vár rájuk.

Hogy mi is ez a Tobacco Body tulajdonképpen? Egy oldal (amit ide kattintva ön is megnézhet), ami férfi és női szempontból is bemutatja a dohányzás hatásait. Egy látványos grafika segítségével megnézhetjük, miben különbözik a dohányzó és nem dohányzó arcbőre, hajszíne, testalkata, tüdeje, gyomra és még megannyi más is, amire nem is gondoltunk volna.

Íme, néhány döbbenetes kép:


Képek forrása: Tobacco Body

Önök szerint eredményes egy-egy ilyen szembesítés? Elég lökés a leszokáshoz? Önöket mi vette/venne rá a leszokásra?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik