Élet-Stílus

Ezt csinálják a sikeres emberek elalvás előtt

Ki hinné? Dolgoznak, esznek, és isznak is.

Mi a közös Barack Obamában, Winston Churchillben, Arianna Huffingtonban, és a Facebook COO Sheryl Sandbergben? Ha más nem is, annyi biztosan, hogy mindannyian ott vannak – vagy voltak – a világ legbefolyásosabb és leghatalmasabb emberei között. Azt hihetnénk, hogy az ilyen sikeres emberek által elért eredményekhez a tudáson, a lehetőségeken és a szerencsén kívül köze van annak is, hogyan építik fel egy napjukat, hogy mivel töltik az ébredés utáni első és az elalvás előtti utolsó órákat. Hogy ez tényleg így van-e döntsék el önök a következő vallomások után:

1. Barack Obama – egy éjjeli bagoly


Kép forrása: AFP

Ellentétben elődjével, George W. Bushsal, aki híres volt arról, hogy szeret korán kelni, az Egyesült Államok jelenlegi elnöke éjszakai bagoly. Ahogy az a legbizalmasabb munkatársai beszámolójából kiderül, Barack Obama olykor még éjjel 11-kor is konferenciabeszélgetéseket tart, lefekvés előtt közvetlenül pedig olvas, vagy ír.

Az elnök a Newsweeknek adott interjújában árulta el, hogy néz ki egy átlagos estéje: „Hacsak tehetem, a családommal vacsorázok, játszok még egy kicsit a gyerekeimmel, ezt követően fél kilenc körül lefektetjük őket. Ezután egy rövid ideig még a papírmunkával foglalkozom és írogatok fél 12-ig. Mielőtt lefeküdnék aludni egy fél órácskát olvasgatok.”

2. Sheryl Sandberg– kikapcsolja a mobilját

A Facebook második embere hiába dolgozik egy informatikai cégnek, pontosan tudja, mikor van itt az ideje annak, hogy kihúzza a dugót. Sandberg az USATodaynek adott interjújában elmondta, elalvás előtt – bármilyen fájdalmas is – mindig kikapcsolja a telefonját, hogy még csak véletlenül se kelthessék fel álmából.

Hozzátette, ébredés után és lefekvés előtt mindig ellenőrzi az emailjeit, csak úgy tud nyugodtan aludni.

3. Winston Churchill – szivarfüstbe burkolózott


Kép forrása: Wikipédia

Az egykori brit miniszterelnök, akiről közismert, hogy nem vetette meg az alkoholt és a cigarettát sem, szenvedélyeinek gyakran hódolt elalvás előtt is. Ahogy azt a brit író, Mason Currey által lejegyzett Churchill-napirendből megtudtuk, az elnök délután ötkor, a szokásos másfél órás sziesztáját mindig egy kis whiskey-vel kezdte, amit szódával kísért le.

Az elnök váltig állította, ezek a délutáni csendes pihenők teszik lehetővé, hogy olyan sokat dolgozzon. Este 8-kor Churchill kiadósat vacsorázott, majd ezt követően szivarozott és whisky-zett éjfélig.

4. Stephen King – fogmosás, kézmosás

A hátborzongató horrortörténetek nagy sikerű szerzője, Stephen King úgy véli, elalvás előtti rutinja semmiben sem különbözik a többi ember rutinjától. „Megmosom a fogam, és megmosom a kezemet is. Hogy miért mosom meg a kezem elalvás előtt, ne kérdezzék. Fogalmam sincs ugyanis. Ahogy azt se tudom, miért fontos, hogy a párnám mindig ugyanabban a pozícióban legyen lefekvéskor. Pedig az.”

5. Arianna Huffington – igazi könyvekkel múlatja az idejét


Kép forrása: AFP

A világ legnagyobb bloggerközösségének szülőanyja, Arianna Huffington azt mondja, elalvás előtt már nem szeretne maga körül semmilyen elektromos kütyüt tudni. A hálószobájából már rég száműzte az összes kijelzős eszközt: se mobil, se laptop, se iPad, se e-olvasó, csak hagyományos könyv és olvasás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik