Élet-Stílus

Már macskát is lehet kölcsönözni

cicák (cica, )
cicák (cica, )

Egyedül élőkből áll a kijevi vállalkozás célközönsége, akik már kevesebb mint ezer forintért élvezhetik a doromboló társaságot egy napra.

Interneten keresztül lehet macskát kölcsönözni egy-egy napra Kijevben – adott hírt az új, szokatlan szolgáltatásról kedden a Szevodnya című ukrán napilap.

A napi cicalízing átlagosan 30 hrivnyába, azaz körülbelül 900 forintba kerül, de függ a macska fajtájától. A cicák közül a megrendelők nemcsak fajta, de nem szerint is válogathatnak. A szolgáltató házhoz szállítja, és a kölcsönzési idő lejártakor elviszi az állatot.

A meglepő biznisz kitalálói az egyedül élőkre számítanak, akiknek a cicák oldhatják átmenetileg a magányukat. Egyelőre még egyetlen kliensük sem volt – mondják – azért, mert csak néhány napja indították be a szolgáltatást.

Akár meg is tarthatják

Az ötletgazdák bíznak ugyanakkor abban is, hogy néhány kliensük annyira megkedveli a kikölcsönzött cicát, hogy meg is vásárolja tőlük.

A szakértők véleménye azonban megoszlik a szolgáltatás hasznosságáról. Az ökológusok szerint ez állatkínzás, a pszichológusok viszont azon a véleményen vannak, hogy épp ellenkezőleg, a kölcsönzés után több macska találhat gondoskodó gazdira.

Az azonban kétséges, hogy mennyire lesz jövedelmező az üzlet az ukrán fővárosban, ahol tömérdek kóbormacska él az utcákon. A kijevi állatkertbe például rendszeresen dobnak be főleg kölyökmacskákat a kerítésen keresztül. Az intézmény a múlt héten közölte, hogy már több mint ötven cica él az állatkertben, és ennyiről már nem képesek gondoskodni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik