Élet-Stílus

Gyíkok segítették a túlélésben a 72 éves férfit

Több mint két hét után került elő a vadonból az az idős férfi, aki leszakadt a társaitól és magára maradt. Gyíkokon és különböző csúszómászókon sikerült túlélnie.

„Minden rendben van vele, csak annyi a különbség, hogy egy kicsit hosszabb a szakálla, mióta legutoljára láttam” – mesélte az eltűnt férfi legkisebb fia, miután az apja.

A férfi a San Francisco-i Mendocino Nemzeti Parkban tűnt még el, leszakadt a vadásztársaságától, majd ezt követően négy napig hiába keresték a helyi erők nyomkereső kutyákkal is, nem akadtak rá. Mint később kiderült, a férfi beleesett egy kisebb gödörbe, elveszítette az eszméletét és az állán is szerzett egy sérülést. Arra a kérdésre, hogy miután magához tért, miért nem indult útnak, azt felelte, hogy a vízpart mellett akart maradni, nehogy elfertőződjön a sebe, illetve nem érezte magát elég erősnek a gyalogláshoz.

Forrás: Wikipedia

A folyóparton, ahol letáborozott, tüzet is rakott, de hiába látott többször is helikopterek a feje fölött, az óriási köd miatt nem vették észre füstjeleit. Élelmet azonban sikerült gyűjtenie magának, kígyókon, gyíkokon, különféle bogyókon és mókusokon élt a tizennyolc nap alatt.

„Nagyon nehéz időszak volt ez a család számára. Tudtam, hogy az apám képes túlélni a vadonban, még ha ehhez az is kellett, hogy különféle bogarakon éljen” – mesélte a túlélő bácsi fia.

Végül egy vadásztársaság talált rá, akik a felfigyeltek a közelben felszálló füstre, ők szállították biztonságba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik