Élet-Stílus

Onnan tudja, hogy megérett az anyaságra, ha…

Jobban érdekli egy tökéletes farsangi jelmez, mint a csinos télikabát, amit a minap a kirakatban látott.

Azt gondolhatnánk, hogy az anyaságra való felkészültséget egy csomó elvont dolog megléte jelzi: például a felelősségtudat, áldozatkészség vagy az önállóság, hogy csak párat említsünk. Ám az Ursula blog mostani posztjából kiderül, bizony ennél sokkal konkrétabb ismeretekkel is rendelkeznie kell annak, aki családalapításra adja fejét.

Lássuk csak:

„Érett vagy az anyaságra, ha:

Lelkesít az a tudat, hogy világ körüli álomutazásod vagy nélkülözhetetlen autód árából életfogytiglan költekezhetsz izgalmas nevű és mellékhatású gyógyszerekre/vitaminokra, magántanárokra, gyógycipőkre, fogszabályozókra.

Trendi cuccaid beszerzése helyett egyedi farsangi jelmezen törheted a most is csinos, csak épp korábban sminkelt és fodrászolt fejed, valamint azon elmélkedhetsz, hogyan oldod meg határidős feladataidat, miközben másfél-két liternyi tápláló folyadékot diktálsz láztól elgyöngült, nyelni nem hajlandó csemetédbe (éjszaka is), amíg mindig elkéső, de szeretnivaló Férjed késői hazatértét várod egyre fogyó türelemmel (mobilja kikapcsolva), hogy leváltson.

Minden hájjal megkent versenyzőként indulsz a „Hogyan közlekedjünk babakocsival a tömegközlekedésben?” vagy a „Gazdálkodj okosan a gyesből!” nevű, mások szerint már elavult, szerintem örök klasszikus társasjátékokban. Súgok: az előzőben lehetőséged nyílik a fiatal, macsós kinézetű, érző lelkű hímek megszólítására, az utóbbiban a dédnagymamák háborús időkből fennmaradt, húspótló receptjeinek kipróbálására.”

Ha kíváncsi, még mi teszi felkészültté a nőt az anyaságra? Olvassa el a folytatást az Ursula blogon.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik