Élet-Stílus

Bármit megtenne, hogy visszacsinálja a körülmetélését

A kétségbeesett férfi nincs egyedül: az interneten oldalak tucatjai foglalkoznak a témával.

“Legszívesebben kicsire összemennék, és felszívódnék. Még soha életemben nem éreztem magam ennyire megsemmisültnek és mérgesnek, mint a műtét után” – írja egy kétségbeesett hozzászóló egy olyan internetes oldalon, ami azért jött létre, hogy megoldást keressen azoknak a férfiaknak, akik nem boldogak a körülmetélésük tényével.

Igen, tény: az elmúlt időszakban egymást érték a körülmetélés előnyeiről szóló hírek. Mert kétségtelenül vannak neki: például, hogy jelentősen csökkentheti a HIV előfordulását, vagy hogy alapjaiban változtatja meg a hímvesszőn előforduló baktériumok mennyiségét, hogy csak a legfontosabbakat idézzük.

Még többre kíváncsi? Olvassa el ezeket a híreket is:

Ám úgy látszik ez még mindig kevés ahhoz, hogy megvigasztalja azokat a férfiakat, akik ugyan túlestek a procedúrán, de ennek egyáltalán nem örülnek. Merthogy vannak ilyen esetek is, nem is kevesen. Ők gyakorlatilag szinte bármit megtennének azért, hogy visszacsinálják a körülmetélést, hogy ezzel visszakapják elveszett férfiasságukat és magabiztosságukat.

Azt, hogy bármit megtennének érdemes szó szerint érteni: az interneten mára több olyan is létezik, ahol a férfiak arra próbálnak megoldást keresni, hogyan állíthatnák helyre a körülmetélés során eltávolított előbőrt. Hogy csak néhány példát mondjunk, ilyen például az angol foreskin-restoration.net és a circumstitions.com, ahol tippeket adnak egymásnak arra, hogyan élhetnek újra teljes életet műtét nélkül.

Hogy ezt mégis miért? Nos, azok, akik idősebb korukban, egészségügyi okokból estek át a műtéten azt mondják, teljesen átalakult a szexuális életük, és arra panaszkodnak, hogy a szerelmi aktusaik egyáltalán nem olyan bensőségesek és intimek, mint amilyenek a műtét előtt voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik