Élet-Stílus

Így gyógyul a mellrákból egy fiatal nő – videó

Emily betegsége minden fontosabb mozzanatát rögzítette.

2012. júliusában mellrákkal diagnosztizálták, de ahelyett, hogy magába zuhant volna, a New Jersey-ben élő Emily Helck úgy döntött, küzdeni fog, és dokumentálja betegsége legfontosabb állomásait. A testén végbemenő változásokat rendszeresen lefotózta, ezekből pedig egy év után döbbenetes kisfilmet készített.

„Noha a legfrissebb képek még csak alig pár hete készültek, valamiért úgy érzem, nem ismerem azt az embert, aki a videón szerepel” – nyilatkozta Emily, akinek idén augusztusban véget ért a kezelése.

A felvétel egyrészt azért döbbenetes, mert pontról pontra végigkövethetők rajta azok a fizikai változások, melyeken egy hasonló beteg átesik: a haj elvesztése, fogyás, csövek a mellkasban. Emellett azt is bemutatja, milyen érzelmi megpróbáltatásnak vannak kitéve a rákbetegek: ahogy jól látszik, Emily a képek egyikén sem mosolyog. „Amikor elkészült, és visszanéztem a kisfilmet, egy erős lányt láttam, annak ellenére is, hogy az arckifejezése sokszor nagyon elszomorított” – mondta saját magáról.

A videót egyébként a felkerülése óta már több mint 400 ezren látták. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik