Élet-Stílus

Rossz gyereket vitt orvoshoz a nagypapa

nagypapa (nagypapa, )
nagypapa (nagypapa, )

Senkinek sem tűnt fel, hogy összekeverte a gyerekeket.

Nagy-Britanniában óriási felháborodás övezi azt a múlt keddi esetet, amit csak most hoztak nyilvánosságra a Guardian című brit lapban. Eszerint egy brit nagypapa tévedésből rossz gyereket vitt el az orvoshoz, majd onnan vissza a kenti Napier Primary Schoolba, mindezt feltűnés nélkül.

Az idős, hetvenes éveiben járó férfi – akinek nem hozták nyilvánosságra a nevét – a feltételezések szerint azért keverhette össze a kislányt és saját unokáját, mert a két kicsinek ugyanaz volt a keresztneve. Mivel a napköziotthon felügyelői nem is vették észre, hogy az egyik gyerek eltűnt, csak otthon derült ki a kislány nagy kalandja, aki büszkén mutatta otthon a „doktorbácsi által felírt” gyógyszert.

A szülők azonnal pánikba estek, és kifaggatták gyermeküket arról, hogy jutott a gyógyszerhez, így derült ki a tévedés. A kislány egy kedves, idős úriemberről mesélt a szülőknek, aki kézen fogta, a doktorhoz vitte, majd vissza az iskolába. „Majd szétvetett a düh” – mesélte az édesanya, majd hozzátette: „Azonnal a legrosszabbra gondoltam, így meg kellett kérdeznem a lányomtól olyan dolgokat is, amit egy szülő soha nem akar megkérdezni, hogy „hozzádért úgy”, „csinált olyat előtted, mintha”. Rémálom volt.”

Az üggyel kapcsolatban időközben nyilatkozott az iskola igazgatója, Zerina Slaide is, aki bocsánatot kért a szülőktől az incidens miatt és biztosította őket arról, hogy a vezetés mindent megtesz, hogy hasonló még csak véletlenül se történhessen meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik