Élet-Stílus

Megható történet egy félárva kisfiúról

Kamionosok teljesítették a kisfiú legnagyobb álmát.

A mozgássérült kisfiú, vagyis ahogy nemsokára önök is megismerik majd, Plüssmaci, szívmelengető történetébe az Incredible blogon botlottunk és őszintén bevalljuk, meg is könnyeztük egy kicsit. Még akkor is, ha lehet, nem is igaz.

Mert, ahogy azt a szerző is elmondja, a történet egyike, a számtalan, interneten terjedő kis pársorosnak, amikből már önök is bizonyára rengeteget látnak. Ettől függetlenül, úgy véljük, manapság nem lehet elég ilyen szép, megható történetet olvasni, így megosztjuk önökkel is:

“Egy délvidéki kisváros peremén jártam, próbáltam megtalálni úticélomat, mielőtt lemegy a nap. Az öreg CB az 1-9-es csatornán sípolt, recsegett, s egyszer csak egy kisfiú hangja szólalt meg:

– Brékó 1-9, van itt valaki? Gyerünk pilóták, dumcsizzatok Plüssmacival! Benyomtam a mikrofont: – Vettem Plüssmaci. – Kösz pajtás! – felelte a gyerekhang – Ki van a vonal végén? Megadtam a bécémet, mire rákezdte: – Nem akarok fárasztani senkit odakint a pályán. A muterom azt mondta, az autósoknak az utat kell figyelniük, nem kíváncsiak a karattyolásomra.

Csak az az ábra, hogy itt esz a penész tökegyedül és jólesik kicsit locsogni valakivel. Nyomorék vagyok, nem tudok járni. Válaszoltam és megkértem, hogy fűtse fel nyugodtan a mikrofont, én beszélgetek vele, ameddig akarja. – A fateromé volt ez a szerkentyű – tájékoztatott – de most már asszem csak az enyém, meg a muteré, mert a fater meghalt. Egy hónapja, hogy árokba borult. Hófúvásban igyekezett haza. Most a muternak dolgoznia kell, hogy megéljünk. Nekem nem sok hasznomat veszi a nyomorék lábam miatt. Azt mondja, semmi gáz, megleszünk, de néha éjjel arra ébredek, hogy sír. Tudja, van valami, amit nagyon szeretnék. Persze maguk mind túl elfoglaltak ahhoz, hogy velem bajlódjanak. Csak tudja a faterom mindig megkocsikáztatott, mikor hazajött.

De ennek már lőttek. Egyetlen brékózás sem zavarta meg a társalgásunkat a mozgássérült kisfiúval. A torkomban egyre nőtt a gombóc, ahogy a saját csemetéimre gondoltam odahaza, Greenwill Townban. – Úgy volt, hogy idén elvisz minket valahová a muterral. Emlékszem, mindig ezt mondogatta: Egyszer a tiéd lesz ez a vén csotrogány, Plüssmaci. Hát én nem ülök többet kilenctengelyesen. De ez az öreg szerkentyű segít tartani a kapcsolatot az összes kamionos barátommal. Na, Plüssmaci most kiszáll a képből és nem nyaggatja tovább, mert a muterom lassan hazajön. Ha erre jár, sikítson, boldogan csevegek magával. – Mielőtt elpályázol, áruld el nekem, hol a kéglitek, kis CB-s barátom! – szóltam bele gyorsan, mire megadta a lakcímét.”

Kíváncsi a folytatásra, szeretné tudni, hogyan vált valóra a kisfiú legnagyobb vágya? Olvasson tovább az Incredible blogon.

Ha önnek is van egy kedves története, amit szívesen megosztana, írja meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik