Élet-Stílus

Kezek nélkül született, de ez semmiben nem zavarja

Táblára ír, ebédet főz és autót vezet. Egy nap pedig saját gyereket akar.

„Csak kevés dolog van, amit nem tudok úgy megcsinálni, mint az egészségesek” – mondja a mexikói származású Mary Gannon, és ha ő mondja, akkor neki el is hisszük. Már csak azért is, mert a fiatal nő annak ellenére, hogy kezek nélkül született, pontosan úgy él, mintha ez nem így lenne: süt-főz, takarít, autót vezet, matekot tanít, táblára ír. A lábával. Nézzék csak:

Bár most nagyon boldog, Mary elmondja, hogy az élete korántsem indult zökkenőmentesen. Mexikói szülei korán elhagyták, így egészen hét éves koráig egy mexikóvárosi árvaházban élt. Itt találtak rá későbbi szülei, egy ohiói pár, akik magukhoz vették, és sajátjukként nevelték fel, és megtanították arra is, hogy soha se adja fel.

Mary megfogadta szülei tanácsát és azóta folyamatosan megy az álmai után. Miután sikerült elérnie, hogy egy ohiói gimnázium óraadó matektanárként alkalmazza, bízik benne, hogy teljesítményével meg tudja a vezetőséget győzni, hogy állandó tanárukként alkalmazzák. De ez csak az egyik vágya. A másik egy saját család.


Kép forrása: New York Daily News

Noha Mary tényleg bármit megcsinál – azt mondtuk már, hogy az autója sincs átalakítva? – , kicsit tart a gyerekvállalástól. Tudja, hogy egy baba ellátása komoly feladat, pláne, ha mindezt a lábaival kell majd megoldania, de hiszi, hogy ha oda jut, ez sem fog gondot okozni neki. A kihíváshoz egyébként a közelmúltban egy lépéssel közelebb is került: a múlt héten ugyanis párja megkérte a kezét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik