Élet-Stílus

Másfél évesen kezdett kamaszodni

Még járni is alig tudott, de már mutált, a bőrét pedig csúnya pattanások borították.

Azt a jelenséget, amikor a hétévesnél fiatalabb kislányoknál és a kilencévesnél fiatalabb kisfiúknál váratlanul megindul a nemi érés, korai pubertásnak nevezik. Manapság már egyáltalán nem ritkaság: az esetek többségében nem szervi, hanem hormonális okai vannak.

Ez persze nem vigasztalja annak az indiai kisfiúnak a szüleit, akik azzal voltak kénytelenek szembesülni, hogy alig másfél éves gyermeküknél beindult a kamaszodás. A kicsi egyik napról a másikra mutálni kezdett, a nemi szerve megnőtt, az arcbőrén pedig a kamaszkorra jellemző pattanások jelentek meg.

Ha mindez nem lett volna elég, a kisfiú emellett a hormonok miatt agresszívvé vált. A szülők az első tünetek jelentkezése után azonnal orvoshoz vitték, akik megállapították, hogy az agyának azon a részén, ami a hormontermelésért felelős, abnormális szövetnövekedés van. Azzal nyugtatták a szülőket, hogy műtétre nem lesz szüksége, hiszen az állapot hormoninjekciókkal is jól kezelhető.

Nem egészen másfél év múlva a kétségbeesett szülők újra jelentkeztek a kórházban, ezúttal azért, hogy az orvosok elvégezzék a műtétet, az injekciós kezelés ugyanis hatástalannak bizonyult. Nem sokkal később a Puducherryben született kisfiú sikeres agyműtéten esett át, most lábadozik. Az orvosok bíznak benne, hogy legközelebb már csak tizenéves korában kezd majd kamaszodni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik