Élet-Stílus

Ön megkóstolná a színes kukoricát?

Ebből is lehet lisztet, sőt pattogatott kukoricát is csinálni.

Ezek a színes kukoricacsövek, amiket most a képen látnak igaziak,  és bármilyen hihetetlen, nem egy génmanipuláció eredményei. Hanem hosszú, évtizedes kísérletezésé. Egy oklahomai farmernek, név szerint Carl Barnesnak köszönhetjük őket, ő figyelt fel elsőként arra, hogy a kukoricacsövek időnként szokatlan – ámde alig észrevehető – színárnyalatban pompáznak.

Arra tette fel az életét, hogy a különböző színeket jól láthatóvá tegye a csöveken is. Nos, a képeket nézegetve nyugodtan elmondhatjuk, hogy küldetése sikerrel járt, még akkor is, ha azt már nem érhette meg, hogy terméke a farmerek között is népszerűvé váljon.

Halála előtt úgy döntött, titkát és a színes növény magvait egy barátjának adja, ez a barát, Greg Scheon pedig 2010-ben adta tovább a titkot egy vetőmagokkal foglalkozó, kis arizonai cégnek. A cég tulajdonosa, Bill McDorman alig akart hinni a szemének, amikor meglátta a növényeket, és biztos volt benne, hogy ilyen színű kukoricát képtelenség nevelni. Tévedett.

Azóta a különleges magok hiánycikknek számítanak a kínálatukban, egyre több az olyan farmer ugyanis, aki ilyen növényekkel szeretne egy kis színt csempészni a kukoricásába. A szakemberek szerint egyébként a színes kukorica éppúgy alkalmas lisztnek, sőt pattogatott kukoricának is, mint hagyományos társa, ám a szemeket közvetlenül a csőről fogyasztani nem ajánlott.

Önöknek hogy tetszik a színes kukorica? Megkóstolnák? Írják meg kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik