Élet-Stílus

Terhesnek hitték a kétéves kisfiút

Később kiderült, a parazita ikertestvére növekszik a gyomrában.

A kis kínai fiút szülei először akkor vitték orvoshoz, amikor a hasa már olyan nagyra nőtt, hogy a szabad légzésben is akadályozta. Akkor nagyon megijedtek, mert egész addig a pillanatig úgy gondolták, gyermekük egyre növekvő pocakja ártalmatlan, és csak amiatt ilyen nagy, mert jó étvággyal eszik.

A kisfiút először terhesnek hitte az orvosa
Kép forrása: Youku

Xiao Fenget a háziorvosa a vizsgálat után azonnal beutalta a kórházba, mondván a kisfiú „terhes” és azonnali operációra van szüksége. Később, a már kórházban elvégzett röntgen és MRI-vizsgálatok után az orvosok kiderítették, Xiao nem terhes, bár születése óta egy magzat növekedett a gyomrában. Csakhogy ez a magzat saját, parazita ikertestvére volt.

Végül a kisfiút megoperálták, a több órás beavatkozás végén eltávolították a több mint 20 centi széles parazita ikret, akinek már teljesen kifejlődött a gerince, sőt a végtagjai is.

Bármilyen hihetetlen, nem Xiaoé az első ilyen eset a világon. 2012. januárban egy perui kisfiúról, Isbac Pacundáról szóltak a hírek, akinek gyomrában egy 700 grammos, 25 centi hosszú parazita fejlődött, szintén születése óta.

Parazita ikertestvér akkor fejlődik ki az egyik egypetéjű ikertestvérből, ha a petesejt elkezd kettéválni, de valamitől nem sikerül teljesen a folyamat. Ezek a sziámi ikertestvérek csak nagyon ritkán születnek meg az egészséges féllel együtt, gyakoribb, hogy az egészséges testvér lenyeli az egészségtelent – állítja a szakértő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik