Élet-Stílus

Napi 20 cigire esküszik a 111 éves asszony

Reggelente egy pohár sherrryvel indít.

A napokban ünnepelte 111. születésnapját az angliai Yorkshire-ban élő Dorothy Peel. A matuzsálemkorú asszony állítja, a hosszú élet titka a cigaretta, a sherry, valamint az, hogy sosem voltak gyerekei.

„Napközben is rendszeresen iszom, de a reggelt mindig egy kis pohárka sherryvel kezdem. Ebédidőben pedig egy gin tonic-kal folytatom, este 7 óra körül pedig egy pohár gyömbér sört iszom meg” – árulja el.

Egészen 103 éves koráig naponta 20 cigit szívott el, ám orvosa figyelmeztette, hogy nem lesz ennek jó vége. Így ma már csak különleges alkalmakkor szív el egy-egy szálat, mint például karácsonykor vagy szilveszterkor a kedvenc itala, a pink pezsgő mellé, kísérőnek.

Forrás: Daily Star

Véleménye szerint az is hozzájárul a hosszú életéhez, hogy nincsenek gyereke. „Valószínűleg ezért érzem ilyan jól magam” – magyarázza Dorothy, aki 13 éve egy nyugdíjasotthonban él. Az ápolói el vannak ragadtatva az idős asszonytól. „Csodálatos egy nő, és nagyon önálló. Szereti ő maga kiválogatni a ruháit, és egyedül felöltözni. Mindig nagyon elegáns, még ma is rövid szoknyát és magas sarkú cipőt hord” – mondják róla.

Ám egyelőre nem Dorothy a legidősebb nő a szigetországban. A jelenlegi csúcsot a 113 évével a Bermondsey-ben élő Grace Adelaide Jones tartja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik