Élet-Stílus

Évekig nem csókolhatta meg a feleségét

Egy hibás ideg miatt a leggyengédebb érintést is pokoli kínnak érezte.

Mark Steadman és felesége Louise olyanok, mint a fülig szerelmes kamaszok: egész nap el se engednék egymást és folyamatosan csókolóznak. Ez mondjuk nem csoda, Mark betegsége miatt négy éve gyakorlatilag egymáshoz se érhettek, a férfi ugyanis egy hibás gén miatt minden gyengéd érintést pokoli fájdalomnak érzett.

A trigeminális neuralgia, magyar nevén arcidegzsába nevű betegség, a hivatalos statisztikák szerint minden 10 ezer emberből másfelet érint. Ez a szám Nagy-Britanniában is hasonló: ott 100 ezer emberből 12 szenved a betegségtől, harmaduknál ráadásul olyan erősek a tünetek, hogy öngyilkosságot is megkísérelnek.

Mark szerencsére nem jutott idáig, de a betegség így is tönkretette az életét. Napi 250 rohama volt, amit csak napi 50 szem különböző gyógyszerrel tudott kordában tartani. Saját bevallása szerint a gyógyszerek teljesen kiütötték, olyan volt, mint egy zombi, ám ha nem vette be volna őket, még rosszabb lett volna a helyzet.


Kép forrása: The Mirror

A középkorú férfin végül egy hat órás műtét segített, melynek során egy teflondarabot ültettek a koponyájának hátsó felébe, ami elszigeteli a rosszul működő ideget, és közel tíz év fájdalom, és négy év agónia után végre hagyja élni Markot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik