Élet-Stílus

Az ideges anyától ideges lesz a gyerek is

A gyereknek remek antennái vannak.

Délután van. Hullafáradt vagy, még nem rázódtál bele teljesen a babás életmódba, ám a rokonaid már úgy gondolják, nincs szükséged segítségre. Alig várod, hogy a férjed hazaérjen, hogy egy picit a kezébe nyomhasd a babát, vagy legalább pár szót válthass egy beszámítható, beszélni tudó emberrel. A pici nyűgös, így te is egyre nyűgösebb leszel. Megpróbálsz mindent: mellre teszed, ringatod, énekelsz neki, de semmi.

Egyre idegesebb vagy. Biztos rosszul csinálsz valamit, anyád is megmondta, amikor bejelentetted: “Azt a gyereket fel is kell nevelni!!!” Igaza volt, nem vagy jó anya, még megnyugtatni is képtelen vagy. A pici már ordít, te pedig… hát csak nem fogsz te is ordítani? Nem, de a határán vagy. Úgy érzed, nem éled túl, ha apa nem jön öt percen belül… Apa megérkezik, te a plafonon, a gyerek bömböl. Apa levetkőzik, kezet mos, kiveszi a kezedből a gyereket. A büdös kölyök még picit nyí, aztán már csak hüppög, végül megnyugszik, elengedi magát, és elalszik. Az első, ami beugrik: “Anyámnak igaza volt…”

A babáknak is lehet rossz napja

Anyádat most felejtsük el egy kicsit. Nem vagy rossz anya, legföljebb fáradt és bizonytalan. A gyereknek pedig remek antennái vannak. Számára az a megnyugtató, ha biztos kezekben van, és nincs feszültség körülötte. Érzi, hogy nem vagy éppen rendben, és ezt nem szereti. De vajon hogy érzi? Ki tudja. Magyarázhatjuk sokféleképpen, akár az energiák vagy láthatatlan erők áramlásával is. Aki földhözragadtabb, az gondolhat a baba nagyon is érzékeny orrára, amivel kiszagolja, ha ideges vagy, és más lesz a verejtéked illata. Végül is egyre megy, a lényeg, hogy simán át tudja venni a hangulatodat, és ahogy egyre zaklatottabb leszel, nyilván ő sem dől hátra elégedetten.

Ha kíváncsi, mi a megoldás, szeretné tudni, mit tehet az anyuka egy sírós baba mellett, olvassa el a folytatást a Babaszoba oldalán.

Vannak saját, bevált praktikái? Ön hogyan nyugtatta meg gyermekét? Írja meg kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik