Élet-Stílus

Hét tigrissel él a brazil család

tigris (tigris, )
tigris (tigris, )

Az unoka rendszeresen lovagol is a nagymacskákon.

Nem fogják kitalálni, a háromgyerekes családfő, Ary Borges tigrismániás és szent meggyőződése, hogy a finoman szólva is szokatlan hobbija egyébként teljesen veszélytelen. Mint mondja, a tigriseit kenyérre lehet kenni, csak kellő tisztelettel kell velük bánni.

Nos, a családjában szinte mindenki – egy kivételtől eltekintve – megadja ezt a bizonyos tiszteletet a ragadozóknak, családtagként kezelik őket, és ennek megfelelően hagyják, hogy szabadon jöjjenek-menjenek a lakásban, részt vegyenek a vacsorákon és egy ágyban aludjanak velük. Borges 20 éves lánya, Nayara például minden héten háromszor együtt úszik az egyik legidősebb tigrissel, Tommal, hogy az állat formában legyen.


Együtt vacsoráznak – Képek forrása: Northfoto

A héttagú tigriscsalád egyébként Ary Borges saját tenyésztése: a két legidősebb állatot (egy hímet és egy nőstényt) a közeli cirkuszból mentette ki nyolc éve, majd szaporítani kezdte őket, míg heten nem lettek. Újabb utódokra azonban már nem számíthat, ugyanis a szomszédok feljelentették a hatóságoknál a bővülő falka miatt.

Nem mindenki örül

Bár Borgesék családtagként kezelik a nagymacskákat, a családban akad valaki, aki nem szívesen megy a közelükben. Ő pedig a középső lány Uyara férje, aki saját bevallása szerint retteg az állatoktól és folyton attól fél, hogy tragédiát okoznak. Épp ezért rossz szemmel nézi, hogy felesége rendszeresen a tigrisek hátán lovagoltatja alig néhány hónapos gyermeküket.

„Aryt nem érdekli, hogy ezek nem háziállatok, úgy viselkedik velük, mint a kutyákkal, ami akár az életébe is kerülhet” – mondja a vej, Rafael.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik