Élet-Stílus

Tippek szívinfarktus utánra

szivinfarktus(210x140)(2).jpg (szívinfarktus)
szivinfarktus(210x140)(2).jpg (szívinfarktus)

Infarktus után mindenki egy kicsit átértékeli az életét. Sokan úgy fogják fel, hogy kaptak egy második esélyt.

Bizony az ember újra a kórházban találja magát – ha szerencséje van! Az infarktus utáni nehéz napoknak, a regeneráció heteinek a hatása, az ijedtség, az aggodalom, az életben maradás miatt érzett hála ugyanis könnyen elmúlhat, és a helyét átveszik a régi, rossz szokások, beidegződések.

Egy infarktuson átesett ember számára az elsődleges tanácsadó, információforrás és bizalmas maga a kezelőorvos: érdemes (sőt kell is!) minél többet kérdezni tőle, elmondani neki a terveinket, kikérni a véleményét még apróságnak tűnő változtatásokról is. A találkozókra, megbeszélésekre mindenképpen vigyünk magunkkal egy jegyzetfüzetet, így semmi sem fog elfelejtődni!

Akármilyen volt is az életmódunk az infarktus előtt, itt az ideje, hogy elkezdjünk egy igazán szívbarát életet élni! Természetesen ehhez ismerni kell azokat a rizikófaktorokat, melyek rossz hatással lehetnek szívünk egészségére. Ezek a dohányzás, a túlságosan zsíros vagy fűszeres ételek, a túl sok alkoholfogyasztás, a stresszes és mozgásszegény életmód.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik