Élet-Stílus

A hely, ahol megbüntetik, ha csúnya lóra ül

Ismerkedjen meg a világ tíz leghülyébb szabályával.

Értelmetlen, vagy úgy is mondhatnánk, hogy hülye szabályokat – megnyugodhatunk – a világ minden létező országában kreálnak. Sőt! Olykor nem csak kreálnak, de el is fogadnak és hatályba is léptetnek. A legelképesztőbbeket most a Mirror című brit lap gyűjtése alapján önökkel is megosztjuk:

1. Ausztriában tilos a vonaton csókolózni

Az, aki vét e kedves kis szabály ellen, amit egyébként csak azért találtak ki, hogy jó modorra neveljék a szerelmes utasokat, 15 ezer forintnak megfelelő eurót kénytelen kicsengetni.

Az osztrák vonatokon grasszáló ellenőrök egyébként nem csak a szerelmeseket figyelik, de azokat is, akik esznek. Azt ugyanis, aki olyat eszik, aminek erős az illata, adott esetben a vonatról is ledobhatják.

2. Floridában nem ejtőernyőzhetnek az egyedül élő nők

A szingli, elvált, netalán megözvegyült floridai nők akkor se próbálhatják ki az ejtőernyőzést otthonukban, ha szeretnék. Ezt ugyanis törvény tiltja. Aki ellenszegül, arra súlyos pénzbüntetést, sőt akár elzárás is várhat.


Képek forrása: Shutterstock

3. Mozgó járműben tilos a csók

Az olasz Eboli városka egyik nevezetessége, hogy Nápoly mellett van. A másik, hogy 150 ezer forintra bírságolja azokat, akik egy mozgó járműben csókolóznak. Nászutasok vigyázat!

4. Felejtse el a rágógumit

…ha Szingapúrba készül. Az országból a rágógumit 1992-ben tiltották ki teljes egészében azért, hogy tisztán tarthassák az utcákat. Azok, akik mégis „becsempészik” az országba, árulni próbálják, vagy egyszerűen csak rágják, komoly, 130 ezer forintos bírságra készülhetnek.

5. A kutya nem játék

Oklahomában az számíthat büntetésre, aki grimaszol egy kutyának. Sajnos arról nem szól a fáma, hogyan kerülhetett be a törvénykönyvekbe ez a néhány sor, mert azt hisszük az is megérne egy misét.

6. Rend a lelke

A utah-i Salt Lake-ben szabályellenes, sőt súlyosan büntetendő az a személy, aki a nyílt utcán papírba csomagolt HEGEDŰT cipel. Hogy celofánba lehetne-e, azt nem tudjuk.

7. Ne bánjon a kutyájával emberként

Ha már furcsa szabályok: a connecticuti Hartfordban a törvények azt tiltották jó pár évtizede, hogy a gazdik bármilyen trükkre, kunsztra, akármire tanítsák kutyájukat. Jó lenne tudni, hogy vajon a szobatisztaság a tiltani való dolgok közé tartozik-e.

8. Ajándék lónak ne nézd…

Szintén Amerikából érkezett az a finoman szólva is meglepő szabály, amit Wilbur lakói kénytelenek elviselni, immár hosszú évek óta. A lakosságnak szigorúan tilos „csúnya” lóra ülniük, ha így tesznek, fizetnek, mint a katonatiszt: 65 ezer forintnak megfelelő dollárt.

9. Saj(á)tos szabályzat

Az olasz Ferrara sajtgyárának munkatársai már jól tudják, mi a szabály. A gyárban tilos aludni, de tilos a nő is. A sajtkészítők ugyanis attól tartanak, hogy a beteges, gonosz tekintetű asszonyságok elrontják a sajt aromáját.

10. Mindent csak mértékkel

La Paz házas asszonyaitól egyáltalán nem sajnálják az alkoholt, ennek ellenére akárhova mennek is, mindössze egy pohár italt ihatnak. Mindezt azért, mert úgy tartják, a nőknek, akik ennél többet isznak lazák az erkölcseik.

Ha valakit rajtakapnak, hogy túlzásba esett, attól a férje minden következmény nélkül elválhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik